Περικοπές 7.000 θέσεων εργασίας σχεδιάζει η Toshiba

0
11

 

Η ιαπωνική βιομηχανία Toshiba Corp σχεδιάζει να καταργήσει έως και 7.000 θέσεις εργασίας, κυρίως στον τομέα των καταναλωτικών ηλεκτρονικών, καθώς προσπαθεί να αναδιαρθρωθεί μετά το λογιστικό σκάνδαλο που είχε ξεσπάσει, έγραψε την Δευτέρα η ιαπωνική οικονομική εφημερίδα Nikkei.

Οι περισσότερες από τις 7.000 θέσεις εργασίας, οι οποίες θα καταργηθούν θα είναι σε διευθύνσεις που παράγουν προϊόντα lifestyle, κυρίως καταναλωτικά ηλεκτρονικά, σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας.

Η Τοσίμπα εξετάζει επίσης τη «δραστική» μείωση της δραστηριότητάς της στο εργοστάσιο Όμε του Τόκιο, όπου κατασκευάζονται κατά κύριο λόγο τηλεοράσεις πολύ υψηλής ευκρίνειας και υπολογιστές, ενώ δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να καταργήσει εντελώς την κατασκευή τηλεοράσεων.

Ο διευθύνων σύμβουλος του κολοσσιαίου ιαπωνικού ομίλου Χισάο Τανάκα και ανώτερα στελέχη της Τοσίμπα παραιτήθηκαν τον Ιούλιο, εξαιτίας του μεγαλύτερου σκανδάλου «δημιουργικής» λογιστικής που ξέσπασε στην Ιαπωνία τα τελευταία χρόνια.

Μια ανεξάρτητη έρευνα αποκάλυψε πως ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου γνώριζε ότι η εταιρεία εμφάνισε τα έσοδά της διογκωμένα κατά 1,2 δισεκ. δολάρια.

Η μετοχή του ομίλου στο χρηματιστήριο έχει υποστεί φέτος πτώση 43%.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here