Περίπου 700 ασυνόδευτα προσφυγόπουλα αναμένουν τη μεταφορά τους

0
7

 

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων, χθες, η ΜΚΟ «Άρσις» παραχώρησε συνέντευξη στην Αθήνα, όπου έδωσε στοιχεία σχετικά με την καταγραφή των προσφύγων, τις αιτήσεις ασύλου και κυρίως για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα και ζήτησε να υπάρξουν οι πολιτικές, αλλά και οι δομές φιλοξενίας που θα συμβάλουν στην ομαλότερη ένταξη των προσφύγων.

Σύμφωνα με στοιχεία της Άρσις, σήμερα περίπου 700 ασυνόδευτα παιδιά περιμένουν στη λίστα του ΕΚΚΑ για να τοποθετηθούν σε εξειδικευμένη δομή φιλοξενίας.

Όπως εξήγησε η νομική σύμβουλος της ΜΚΟ Γεωργία Αραπίδου, υπάρχουν περιπτώσεις ανηλίκων που πλήττονται από λανθασμένες καταγραφές. Παλαιότερα αυτό γινόταν από δική τους βούληση, αλλά το τελευταίο εξάμηνο, το φαινόμενο παρατηρείται λόγω της ταχείας καταγραφής προσφύγων στα νησιά. Επίσης, έκανε λόγο για λανθασμένη ιατρική εξέταση προσδιορισμού της ηλικίας που ενέχει σοβαρό ποσοστό λάθους. Σήμερα, οι δομές και οι υπηρεσίες υποστήριξης των ανηλίκων δεν επαρκούν για την προστασία τους, πρόσθεσε η κοινωνική λειτουργός Μαρία Καλδάνη.

Η Άρσις παρέχει μεταξύ άλλων νομική και ψυχοκοινωνική στήριξη στους ανήλικους, συνοδευόμενους ή μη, στα κέντρα φιλοξενίας και άλλους χώρους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here