Περίπου 100 άτομα εγκλωβίστηκαν στο ναυάγιο της Λιβύης και αγνοούνται

0
6

 

Ο Διαθνής Οργανισμός Μετανάστευσης εκτιμά ότι οι νεκροί απο τη ναυτική τραγωδία ανοιχτά της Λιβύης μπορεί να φθάνουν τους 100.

Τα στοιχεία αυτά προέρχονται από τους επιζώντες του του ναυαγίου του πλοιαρίου που βυθίστηκε την Τετάρτη. Ο αρχικός απολογισμός έκανε λόγο για πέντε νεκρούς.

«Οι επιζώντες τους οποίους ρώτησαν οι ομάδες μας κατά την αποβίβασή τους στο Πόρτο Εμπέντοκλε (στη Σικελία) μίλησαν για περίπου 100 αγνοούμενους, οι οποίοι εγκλωβίστηκαν μέσα στο σκάφος» ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Φλάβιο Ντι Τζάκομο, ο εκπρόσωπος του ΔΟΜ στην Ιταλία.

Οι διασωθέντες υποστήριξαν ότι όταν απέπλευσε το σκάφος από τη Λιβύη μετέφερε 650 ανθρώπους, στην πλειονότητά τους Μαροκινούς. Μέχρι σήμερα ήταν ελάχιστοι οι Μαροκινοί που επιχειρούσαν να περάσουν στην Ευρώπη μέσω Λιβύης, επισήμανε ο Ντι Τζάκομο.

Δεδομένου ότι το ιταλικό πολεμικό ναυτικό κατάφερε να περισυλλέξει και να διασώσει 562 ανθρώπους, ο αριθμός των αγνοουμένων ίσως να πλησιάζει τους 100, κάτι που σημαίνει ότι το ναυάγιο αυτό θα είναι «μία από τις χειρότερες τραγωδίες στη θάλασσα» από την έναρξη της μεταναστευτικής κρίσης στη Μεσόγειο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here