Περισσότερα από 6.200 εγκλήματα μίσους μετά το Brexit στη Βρετανία

0
5
A British flag which was washed away by heavy rains the day before lies on the street in London, Britain, June 24, 2016 after Britain voted to leave the European Union in the EU BREXIT referendum. REUTERS/Reinhard Krause

 

Η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι διαπράχθηκαν σχεδόν 6.200 εγκλήματα μίσους τον τελευταίο μήνα, μετά την επικράτηση της εκστρατείας υπέρ της αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου, καθώς ένα από τα ζητήματα τα οποία κυριάρχησαν στην εκστρατεία ενόψει της ψηφοφορίας ήταν ο περιορισμός της μετανάστευσης.

Τις τέσσερις εβδομάδες μετά την 16η Ιουνίου, οι αστυνομικές διευθύνσεις όλης της χώρας ανέφεραν ότι διαπράχθηκαν 6.193 τέτοια εγκλήματα. Τα συνηθέστερα αδικήματα ήταν παρενόχληση, επίθεση και άλλες μορφές βίας, όπως η εξύβριση, το φτύσιμο ή το σπρώξιμο.

Οι Βρετανοί ψήφισαν την 23η Ιουνίου υπέρ της εξόδου του ΗΒ από την ΕΕ, έπειτα από μια διχαστική και σκληρή εκστρατεία, στην οποία ο περιορισμός της μετανάστευσης ήταν ένα από τα βασικά επιχειρήματα όσων υποστήριζαν την αποχώρηση. Μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος, μουσουλμάνοι και ανατολικοευρωπαίοι καταγγέλλουν συχνά πως γίνονται στόχος επιθέσεων.

Τα πιο πρόσφατα στοιχεία δείχνουν ότι διαπράχθηκαν 3.001 αδικήματα αυτού του χαρακτήρα τις πρώτες δύο εβδομάδες του Ιουλίου, ένας αριθμός μειωμένος κατά 6% σε σύγκριση με τις αμέσως προηγούμενες δύο εβδομάδες, αλλά παρ’ όλ’ αυτά αυξημένος κατά 20% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here