Πέθανε η γηραιότερη γυναίκα του κόσμου, 117 ετών

0
21

Πέθανε σε ηλικία 117 χρόνων η γηραιότερη γυναίκα του Περού. Η Φιλομένα Ταϊπέ ζούσε σε ένα χωριό του Περού στην καρδιά των Άνδεων και το υπουργείο Ανάπτυξης της χώρας ανέφερε ότι πέθανε την Κυριακή 117 ετών.
Η Φιλομένα Ταϊπέ γεννήθηκε στις 20 Δεκεμβρίου του 1897, σύμφωνα με τα στοιχεία της ταυτότητά της, και ήταν ένας από τους τελευταίους ανθρώπους στη γη που είχε γεννηθεί τον 19ο αιώνα.

«Το μυστικό της μακροζωίας μου είναι η φυσική διατροφή με πατάτες, κρέας, φασόλια, γάλα και κατσικίσιο τυρί» είχε πει πέρυσι η Φιλομένα, η οποία ποτέ δεν είχε φύγει από το χωριό της Ποκούτο στην επαρχία Χουανκαβελίτσα, στα ανατολικά του Περού.

Η υπερ-αιωνόβια γυναίκα έμεινε χήρα σε νεαρή ηλικία έχοντας εννέα παιδιά να θρέψει και όπως είχε πει «εργαζόταν σκληρά για να τα μεγαλώσει». Μόνο τρία από τα παιδιά της επιβίωσαν.

Η Γιαπωνέζα, Μισάο Οκάουα, που έφερε τον τίτλο του γηραιότερου ανθρώπου στη γη πέθανε την πρωταπριλιά του 2015 σε ηλικία 117 χρόνων. Ωστόσο, είχε γεννηθεί στις 5 Μαρτίου του 1898, και ήταν τρεις μήνες νεότερη από την γηραιά γυναίκα του Περού όπως προκύπτει από τα έγγραφα της ταυτότητας, της Φιλομένα Ταϊπέ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here