Πέθανε ο Μάκης Ψωμιάδης από ανακοπή καρδιάς

0
9

 

Έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα, σε ηλικία 61 ετών, ο Μάκης Ψωμιάδης, έπειτα από ανακοπή καρδιάς.

Ο επιχειρηματίας υπέστη έμφραγμα και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «ΕΛΠΙΣ», όπου οι γιατροί απλά διαπίστωσαν τον θάνατό του.

Ο Μάκης Ψωμιάδης υπήρξε μια έντονη προσωπικότητα στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου και της αθηναϊκής νυχτερινής διασκέδασης. Τον Απρίλιο του 2014 καταδικάστηκε από τους δικαστές του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων σε δεκαετή φυλάκιση, καθώς τον έκριναν ένοχο για υπεξαίρεση 21,5 εκατ. ευρώ από τα ταμεία της ΑΕΚ, κατά την διάρκεια της προεδρίας του, την περίοδο 2001 με 2003.

Είχε γεννηθεί στην Καβάλα το 1948 και από πολύ μικρή ηλικία εκδήλωσε την αγάπη του για την Ένωση, στα διοικητικά της οποίας μπήκε το 1988, όπου εκλέχτηκε πρόεδρος της Ερασιτεχνικής. Ανέλαβε το τμήμα μπάσκετ και προκάλεσε πάταγο για την εποχή με το ποσό των 170 εκατ. δραχμών που έδωσε για τη μεταγραφή του Νάσου Γαλακτερού

Επέστρεψε ως παράγοντας στο τέλος της δεκαετίας του ’90, όταν ανέλαβε τον Εθνικό, ο οποίος όμως έπεσε στη Γ’ Εθνική έπειτα από πολλά οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπισε.

Το 2001 μπήκε στην ΑΕΚ, αφού η εταιρεία Ippoventure αγόρασε την Ένωση από την ENIC, η οποία είχε υπό την ιδιοκτησία της την Ένωση. Ο Ψωμιάδης έμεινε τρία χρόνια στην Ένωση και τελικά αποχώρησε όταν βγήκε στην επιφάνεια η σύγκρουσή του με τον Ντέμη Νικολαϊδη.

Η συνέχεια τον βρήκε στον Ακράτητο, όπου έμεινε για έναν χρόνο, ενώ το 2006 ανέλαβε την Καβάλα, την οποία ανέβασε μέσα σε 3 χρόνια στη Super League. Αυτή ήταν και η τελευταία ενασχόλησή του με το ελληνικό ποδόσφαιρο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here