Πέθανε η δημοσιογράφος Τζία Γιοβάνη σε ηλικία 61 ετών

0
14

 

«Έφυγε» η δημοσιογράφος – κριτικός κινηματογράφου, Τζία Γιοβάνη, σε ηλικία 61 ετών, έπειτα από πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο.

Η δημοσιογράφος είχε γεννηθεί στις 7 Νοεμβρίου του 1955 στη Νέα Ιωνία, τελείωσε την Ιταλική Σχολή και το 1974 έδωσε εξετάσεις και εισήχθη 3η στη δραματική σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Ολοκληρώνοντας τις θεατρικές σπουδές της εργάστηκε για λίγα χρόνια στο θέατρο, συμμετέχοντας σε παραστάσεις με καλλιτέχνες, όπως ο Μάνος Κατράκης.

Το 1981 μετακόμισε στη Σουηδία, παντρεύτηκε και το 1985 απέκτησε την κόρη της Αντονέλλα. Σπούδασε Ιταλική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο της Στοκχόλμης και στη συνέχεια Θεωρία και Κριτική Κινηματογράφου. Στην Ελλάδα επέστρεψε οριστικά το 2009 και από το 2010 εργαζόταν στον Ριζοσπάστη ως κριτικός κινηματογράφου και σε άλλα πολιτιστικά θέματα. Παράλληλα, είχε την επιμέλεια της εκπομπής «Κινηματογραφικές Σημειώσεις» στο webradio 902.gr.

Το 2009, ασθένησε για πρώτη φορά με καρκίνο, αλλά κατάφερε να τον νικήσει.

Έγινε μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου, και συμμετείχε στην κριτική επιτροπή στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ της Θεσσαλονίκης εκ μέρους της Ελλάδας. Το 2013, ασθένησε για δεύτερη φορά.

Η κηδεία της θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα 1η Αυγούστου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here