Πέθανε ο Alan Vega των Suicide σε ηλικία 78 ετών

0
30

 

 

    Ο Alan Vega, τραγουδιστής των εμβληματικών Suicide, ενός από τα πρωτοποριακά γκρουπ της ηλεκτρονικής μουσικής, πέθανε σε ηλικία 78 ετών.

Την είδηση ανακοίνωσε στην ιστοσελίδα του ο πρώην τραγουδιστής των Black Flag, Henry Rollins, μαζί με μια σύντομη δήλωση της οικογένειας του Vega.

«Με βαθιά λύπη, είμαστε στη δυσάρεστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι ο σπουδαίος καλλιτέχνης Alan Vega έφυγε από τη ζωή» γράφει η ανακοίνωση.

Ο Vega, του οποίου το πραγματικό όνομα ήταν Boruch Alan Bermowitz, γεννήθηκε στο Μπρούκλιν, το 1938. Σπούδασε φυσική και εικαστικά στο Brooklyn College και έγινε μέλος ριζοσπαστικών καλλιτεχνικών ομάδων κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του ’60.

Ο Alan Vega είχε στο ενεργητικό του πολλά σόλο άλμπουμ, ενώ συνεργάστηκε και με πολλούς καλλιτέχνες, όπως οι Alex Chilton, Ric Ocasek, Gillian McCain, Pan Sonic, Lydia Lunch κ.ά..

Η υγεία του ήταν εύθραυστη, καθώς υπέστη εγκεφαλικό το 2012, αλλά συνέχιζε να παίζει ζωντανά μέχρι πρόσφατα, πραγματοποιώντας εμφανίσεις που θύμιζαν τα νεανικά πανκ χρόνια του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here