Πέθανε ο μακροβιότερος άνθρωπος στον κόσμο (ΕΙΚΟΝΕΣ)

 

Απεβίωσε την Πέμπτη στη Νέα Υόρκη ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο, η Αφροαμερικανή Σουζάνα Μούσατ Τζόουνς. Ήταν 116 ετών και 311 ημερών. την ανακοίνωση έκανε την Παρασκευή η παγκόσμια ομάδα γεροντολόγων ερευνητών Gerontology Research Group.

Ο θάνατος της Τζόουνς καθιστά την Ιταλίδα ‘Εμα Μοράνο-Μαρτινούτσι, ηλικίας 116 ετών, τον γηραιότερο εν ζωή άνθρωπο.

Η Τζόουνς γεννήθηκε στην Αλαμπάμα των νότιων ΗΠΑ το 1899. Ήταν κόρη κολίγων και εγγονή σκλάβων. Μετά την αποφοίτησή της από το Λύκειο, μετακόμισε το 1922 βόρεια, στο Νιού Τζέρζι και στη συνέχεια στη Νέα Υόρκη, όπου εργάστηκε ως οικονόμος σε σπίτια και ως τροφός, σύμφωνα με το Βιβλίο των Παγκόσμιων Ρεκόρ Γκίνες και το Vandalia Senior Center στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης όπου η Τζόουνς διέμενε μέχρι τον θάνατό της.

Το 1928 παντρεύτηκε τον Χένρι Τζόουνς από τον οποίο χώρισε το 1933. Δεν απέκτησε παιδιά αλλά μεγάλωσε πολλά παιδιά στις οικογένειες όπου εργαζόταν. Οταν συνταξιοδοτήθηκε το 1965, αφιερώθηκε στο μεγάλωμα του Ουάτσον, γιού της ανιψιάς της. Την ημέρα του θανάτου της είχε περισσότερα από 100 ανίψια.

Η Τζόουνς είχε πει ότι ο πολύς ύπνος είναι το μυστικό της μακροζωίας της όπως και ότι ουδέποτε είχε καπνίσει ούτε πιει αλκοόλ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που τηρούνται από την ομάδα γεροντολόγων ερευνητών ο πλέον μακρόβιος άνθρωπος που έζησε ποτέ πέθανε σε ηλικία 122 ετών και 164 ημερών και ήταν η Ζαν Καλμάν από τη Γαλλία.

Σχετικά Άρθρα


Αφήστε το σχόλιο σας

*

code