ΠΓΔΜ: Αναμένουμε μεγαλύτερη στήριξη από την Ευρώπη

0
5

 

Μεγαλύτερη στήριξη ζητά από την Ευρώπη για την αντιμετώπιση του προσφυγικού, ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Νικόλα Ποπόφσκι,  σε συνέντευξή του στο ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa.

«Μέχρι σήμερα η Ευρωπαϊκή Ένωση δε μας έδωσε τα αναγκαία μέσα για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε μια έκτακτη κατάσταση σαν και αυτή της μεταναστευτικής κρίσης», τονίζει ο κ. Ποπόφσκι.

Προσθέτει δε, ότι μέχρι τώρα η χώρα του «ξόδεψε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ» και «διατηρεί καλή συνεργασία με ανθρωπιστικές οργανώσεις που δρουν στην περιοχή και οι οποίες λαμβάνουν χρηματοδοτήσεις από την Ένωση».

O  κ. Ποπόφσκι εκφράζει την άποψη ότι το προσφυγικό μπορεί να λυθεί μόνον με πραγματικούς ελέγχους στα σύνορα εκτός του ενιαίου χώρου του Σέγκεν. «Κάτι το οποίο δεν είναι απλό, διότι η Ελλάδα έχει και θαλάσσια σύνορα και τόσα νησιά», προσθέτει.

Ο υπουργός εξωτερικών της ΠΓΔΜ, τέλος, παραδέχεται ότι σε όσους περνούν από τα Βαλκάνια με προορισμό την Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη μπορεί να συγκαταλέγονται και κάποια άτομα συνδεδεμένα με εξτρεμιστικές, τρομοκρατικές οργανώσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here