ΠΓΔΜ: Εκλογές στις 24 Απριλίου αποφάσισε ο Γκρουέφσκι

0
9

 

Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι, θα προχωρήσει τελικά στη διεξαγωγή πρόωρων βουλευτικών εκλογών στις 24 Απριλίου, παρά τις αντιρρήσεις της αντιπολίτευσης και το ενδεχόμενο να μην συμμετάσχει αυτή στις εκλογές.

Ο Ν.Γκρούεφσκι, σε δηλώσεις του, ανέφερε ότι το κόμμα του, το VMRO-DPMNE, αποφάσισε να κινήσει τις διαδικασίες για τη διεξαγωγή εκλογών στις 24 Απριλίου, ώστε η χώρα να εξέλθει από την πολιτική κρίση και να προχωρήσει μπροστά.

Σε λίγη ώρα αναμένεται να συγκληθεί η ολομέλεια της Βουλής για να επικυρώσει την παραίτηση του Ν.Γκρούεφσκι από το πρωθυπουργικό αξίωμα. Ακολούθως, η Βουλή της χώρας, στην οποία τα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού του Νίκολα Γκρούεφσκι διαθέτουν ισχυρή πλειοψηφία, θα προχωρήσει στην ανάδειξη μίας υπηρεσιακής κυβέρνησης που θα αναλάβει να οδηγήσει τη χώρα στις εκλογές.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, επικεφαλής της υπηρεσιακής κυβέρνησης θα είναι ο γενικός γραμματέας του VMRO-DPMNE, Έμιλ Ντιμτρίεφ, ο οποίος θεωρείται στενός συνεργάτης του Ν. Γκρούεφσκι.

Η κίνηση του Ν.Γκρούεφσκι να δρομολογήσει τις εξελίξεις για να διεξαχθούν οι εκλογές στις 24 Απριλίου, θεωρείται από αναλυτές στα Σκόπια ως «αιφνιδιαστική», καθώς μόλις πριν από δύο ημέρες είχαν αποτύχει οι συνομιλίες των πολιτικών αρχηγών της ΠΓΔΜ για την οριστικοποίηση των εκλογών κατά την παραπάνω ημερομηνία, λόγω των αντιρρήσεων της αντιπολίτευσης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here