ΠΓΔΜ: Για την ανεπαρκή διαχείριση στα σύνορα φταίει η κακή συνεργασία με την Ελλάδα

0
5

Η πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας (ΠΓΔΜ) δεν μπορεί να διαχειριστεί τον αριθμό μεταναστών που εισέρχονται καθημερινά στο έδαφος της, έστω και αν αυτοί περνούν «τράνζιτ», καθώς οι δυνατότητες της είναι περιορισμένες, δήλωσε σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας, Μίτκο Τσάβκοβ (στην αρμοδιότητα του οποίου ανήκει η αστυνομία).

Να υπενθυμιστεί, ότι η χώρα του πρέπει να λάβει βοήθεια από την Ευρωπαϊκή Ένωση για να αντεπεξέλθει στα προβλήματα που προκύπτουν από το «μεταναστευτικό», ωστόσο το σημαντικότερο, όπως λέει, είναι η χάραξη μίας κοινής πολιτικής από την ΕΕ για τη συνολικότερη αντιμετώπιση του ζητήματος.

O ιδιος εκτιμά ότι η διασυνοριακή συνεργασία της χώρας του με την Ελλάδα σχετικά με την αντιμετώπιση των αυξημένων μεταναστευτικών ροών ήταν ανεπαρκής, με ευθύνη της Ελλάδας. Πριν από μερικές ημέρες κάλεσε σε συνάντηση, στην Οχρίδα, τους ομολόγούς του της Αυστρίας, της Ουγγαρίας και της Σερβίας, όχι όμως και της Ελλάδας με την οποία, όπως λέει, υπάρχει το μεγαλύτερο πρόβλημα.

Τέλος, μέσω της συνέντευξης που παραχώρησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, καλεί τον υπουργό της Ελλάδας να συμμετάσχει στη συνάντηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here