Πυρά κατά Γιούνκερ από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου

0
5
ÓõæÞôçóç ãéá ôïí ðñïûðïëïãéóìü ôïõ 2014 óôçí ÂïõëÞ ôï ÓÜââáôï 7 Äåêåìâñßïõ 2013. (EEUROKINISSI/ÃÉÙÑÃÏÓ ÊÏÍÔÁÑÉÍÇÓ)

Ξεκίνησε η πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Αλήθειας για το χρέος με την εισαγωγική τοποθέτηση της Προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου στην οποία άλλωστε ανήκει και η πρωτοβουλία για την συγκρότηση της επιτροπής και του συντονισμού του έργου της για την έρευνα της νομιμότητας του δημόσιου χρέους.

Το παρών δίνει και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αλλά και υπουργοί όπως οι Δημήτρης Στρατούλης, Γιώργος Κατρούγκαλος, Νίκος Παρασκευόπουλος, Παναγιώτης Νικολόπουλος, Θεανώ Φωτίου κ.α., ο αντιπρόεδρος του κοινοβουλίου Αλέξης Μητρόπουλος και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Επιπροσθέτως, παρόντες είναι ο γνωστός καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Γιώργος Κασιμάτης, ο επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής, η πρόεδρος της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Βασιλική Θάνου και ο γνωστός μουσικοσυνθέτης Σταμάτης Κραουνάκης.

Η κα. Κωνσταντοπούλου προχώρησε σε επίθεση κατά του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του τελευταίου για την πορεία των διαπραγματεύσεων και την ελληνική κυβέρνηση. «Ο κ. Γιούνκερ αξιώνει την υποταγή του λαού… παρασιωπά ότι επί πρωθυπουργίας του συγκροτήθηκε ένα σκανδαλώδες πλαίσιο φοροδιαφυγής που προσφάτως αποκαλύφθηκε με τα Luxleaks και επέτρεψε σε εκατοντάδες επιχειρήσεις – πολλές δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα – να φοροδιαφεύγουν. Αποτέλεσμα η απώλεια εκατοντάδων εκατομμυρίων για το ελληνικό δημόσιο».

«Με ποιο ηθικό επιχείρημα και νομιμοποίηση επιχειρείται να κανοναρχηθεί ένας λαός που δεν έφταιξε. Να υποταχθεί στο όνομα του χρέους που διόγκωσαν οι ίδιοι εκείνοι που αναλαμβάνουν να υποδείξουν τους τρόπους αποπληρωμής τους» αναρωτήθηκε η Πρόεδρος.

Στη συνέχεια η Πρόεδρος της Βουλής τοποθετήθηκε υπερ της μη πληρωμής των επόμενων δόσεων του δανείου όχι τόσο με πολιτικοοικονομικά κριτήρια αλλά πολιτικονομικά.

«Η σημερινή κυβέρνηση που δεν έχει συμπράξει ούτε στη δημιουργία ούτε στην διόγκωση, νομιμοποιείται να αξιοποιήσει όλα τα εργαλεία και επιχειρήματα για αμφισβήτηση του χρέους και τουλάχιστον για αναστολή κάθε ενέργειας αποπληρωμής του, όσο αυτή θέτει σε διακινδύνευση τα θεμελιώδη δικαιώματα του λαού και τη δημοκρατία. Η επιταγή αποπληρωμής ενός χρέους που δεν δημιούργησε ο λαός, ήταν και είναι υποτέλεια» είπε χαρακτηριστικά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here