Πήρε «φωτιά» ο Σύριζα για την παπανδρεική Παναρίτη

0
6

Θύελλα αντιδράσεων, δημόσιων και παρασκηνιακών, έχει προκαλέσει η απόφαση του Γιάννης Βαρουφάκη να ορίσει εκπρόσωπο της Ελλάδας στο ΔΝΤ την Έλενα Παναρίτη, στενή συνεργάτιδα του Γιώργου Παπανδρέου στο διάστημα της πρωθυπουργίας του.

Ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Σύριζα Νίκος Φίλης και οι ευρωβουλευτές  Δημήτρης Παπαδημούλης και Σοφία Σακοράφα εξέφρασαν ανοιχτά τη διαφωνία τους, ενώ ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης και ο επικεφαλής της διαπραγμάτευσης Ευκλείδης Τσακαλώτος διατύπωσαν την κατηγορηματική αντίθεσή τους στη διάρκεια σύσκεψης.

Υπέρ της τοποθέτησης Παναρίτη μόνο ετάχθη ο υπουργός Ανάπτυξης Γιώργος Σταθάκης.

Ο Νίκος Φίλης με ανάρτηση του στο Facebook σχολιάζει με καυστικό τρόπο την επιλογή.

«Η επιλογή Παναρίτη για το Δ.Ν.Τ είναι ακατονόητη και προσβάλλει την κοινωνία. Πρόκειται για πρόσωπο που συμβολίζει το παρελθόν του μνημονίου. Δικαιολογημένα έχει προκαλέσει προβληματισμό στην Κ.Ο. Η απόφαση πρέπει να ληφθεί όχι από ένα πρόσωπο, αλλά από τα αρμόδια συλλογικά κυβερνητικά όργανα».

 

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης έγραψε στο twitter:

«Δεν συμφωνώ με την επιλογή της κ. Παναρίτη για την εκπροσώπηση μας στο ΔΝΤ. Ζητώ από την Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό να την επανεξετάσουν».

Η Σοφία Σακοράφα έκανε δύο αλλεπάλληλες αναρτήσεις στον προσωπικό της λογαριασμό στο twitter:

«Η Παναρίτη εκπρόσωπος της πρώτης αριστερής κυβέρνησης; Ε, όχι, αυτό ξεπερνά τα όρια».

«Δυστυχώς η Παναρίτη δεν είναι η πρώτη ατυχής επιλογή, αλλά είναι αυτή που ξεπερνά κάθε όριο».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here