Πιτέλα: Αντίο κ. Κάμερον, δεν θα λείψεις σε κανέναν

0
11

 

Ο Ντέιβιντ Κάμερον δεν θα λείψει στην Ευρώπη, έκρινε ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Τζιάνι Πιτέλα. Οπως τόνισε ο κ. Πιτέλα, ο τέως Βρετανός πρωθυπουργός που οδήγησε τη χώρα του στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου για το Brexit, εγκατέλειψε τον θώκο του, παραδίδοντας την εξουσία στην Τερέζα Μέι.

«Η Βρετανία έχει τελικά μια νέα πρωθυπουργό» επισήμανε ο Πιτέλα σε μια δήλωσή του.

«Αντίο, κ. Κάμερον. Δεν θα λείψεις σε κανένα» πρόσθεσε ο ίδιος.

Άλλοι Ευρωπαίοι πολιτικοί επικεντρώθηκαν στο πρόσωπο της διαδόχου του Ντέιβιντ Κάμερον.

Ο πρωθυπουργός του Βελγίου Σαρλ Μισέλ έσπευσε να προτρέψει τη νέα πρωθυπουργό να κάνει αυτό που ο προκάτοχός της αρνήθηκε να κάνει μετά το δημοψήφισμα: να ενημερώσει επίσημα την ΕΕ ότι η Βρετανία σκοπεύει να αποχωρήσει από την Ένωση.

«Δεν μπορούμε να αντέξουμε μια μακρά περίοδο αβεβαιότητας. Η σαφήνεια είναι προς το συμφέρον τόσο της Ευρώπης, όσο και της Βρετανίας» επισήμανε, χαιρετίζοντας την «υπομονή» που επέδειξε ο Κάμερον και την «σθεναρή του ηγεσία».

Και ο Τζιάνι Πιτέλα κάλεσε σήμερα τη Μέι να προχωρήσει στην ενεργοποίηση του άρθρου 50 της Ευρωπαϊκής συνθήκης, που ορίζει ένα χρονοδιάγραμμα 2 ετών ώστε το Λονδίνο να διεξαγάγει διαπραγματεύσεις για την αποχώρηση από την ΕΕ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here