Πιθανή η συνεργασία ΗΠΑ – Ρωσίας στη Συρία, λεει ο αμερικανός ΥΠΕΞ

0
4
U.S. Secretary of State John Kerry speaks about the Ukraine crisis after his meetings with other foreign ministers in Paris, March 5, 2014. Kerry spoke to reporters at the U.S. ambassador's residence in Paris. REUTERS/Kevin Lamarque (FRANCE - Tags: POLITICS)

 

Πιθανή η διεύρυνση της στρατιωτικής συμμαχίας με τη Ρωσία στη Συρία, εκτίμησε ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι ο οποίος συναντήθηκε με το πρίγκιπα διάδοχο του Άμπου Ντάμπι Μοχάμεντ μπιν Ζάγεντ αλ Ναχαγιάν και τον Σαουδάραβα υπουργό Εξωτερικών Άντεν αλ Τζουμπέιρ. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν ο προγραμματισμός συνόδου στο Ριάντ τον επόμενο μήνα για τον τρόπο που μπορούν να ενωθούν οι δυνάμεις της συριακής αντιπολίτευσης.

 

Στο περιθώριο των συναντήσεων και μιλώντας στους δημοσιογράφους ο κ. Κέρι έκανε λόγο για εφικτή -υπό προϋποθέσεις – πιο στενή συνεργασία με τη Μόσχα. Η συνεργασία αυτή θα μπορούσε να οδηγήσει σε «εποικοδομητικές πιθανότητες» για να συμπληρώσει πάντως ότι η Ουάσινγκτον δε θα κάνει οποιαδήποτε κίνηση που θα επιτρέψει στον Άσαντ να μείνει στην εξουσία. «Αν υπάρξει πιο στενή συνεργασία ΗΠΑ-Ρωσίας, αυτή θα πρέπει να προχωρήσει κατά τρόπο που θα μας επιτρέψει να διαχειριστούμε τα πάθη των ανθρώπων που μάχονται εναντίον του Άσαντ επί τέσσερα χρόνια», συμπλήρωσε ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here