Κατσέλη: Πιθανή η άρση των capital controls το α΄εξάμηνο του 2016

0
7

 

Η άρση των capital controls θα μπορούσε να ολοκληρωθεί μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2016, δήλωσε η πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών Λούκα Κατσέλη.

Μιλώντας στο Mega, η πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας εκτίμησε ότι θα υπάρξει κάποια χαλάρωση το επόμενο διάστημα χωρίς ωστόσο να προχωρήσει σε περισσότερες λεπτομέρειες.

Σημείωσε ότι υπάρχει μια μικρή επιστροφή καταθέσεων, προσθέτοντας ότι «ελπίζουμε να αντιστραφεί ακόμα περισσότερο το κλίμα».

Όσον αφορά τις αλλαγές στο «νόμο Κατσέλη» εξήγησε ότι «από τον Αύγουστο έγιναν πιο περιοριστικοί οι όροι ένταξης στο νόμο καθώς μπήκαν πιο αυστηρά περιουσιακά κριτήρια και εισοδηματικά κριτήρια».

«Κατά τη γνώμη μου αυτό δεν ήταν αναγκαίο αλλά οφείλεται στην γενική φιλοσοφία των θεσμών να μπουν παντού κριτήρια» πρόσθεσε με νόημα.

Κάλεσε, επίσης, όσους βρίσκονται σε μόνιμη αδυναμία να αποταθούν στις τράπεζες «που δεν είναι στην ίδια κατάσταση με αυτή των αρχών της κρίσης». «Είναι σημαντικό να πάνε στις τράπεζες, να είναι ενήμεροι» πρόσθεσε η κ. Κατσέλη εξηγώντας ότι οι τράπεζες έχουν την ευχέρεια να προχωρήσουν σε κούρεμα μετακύληση χρόνου και μείωση δόσεων των δανείων.

Σε ερώτηση, τέλος, για το αν έπρεπε να επιβληθούν capital controls αρκέστηκε στην απάντηση ότι «αυτό είναι άλλη κουβέντα που κάποτε πρέπει να την κάνουμε».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here