Πιθανή καθυστέρηση επαναλειτουργίας του Χ.Α. λόγω τεχνικού προβλήματος

0
2

 

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο καθυστέρησης στην επαναλειτουργία του Χρηματιστηρίου Αθηνών, εξαιτίας σημαντικού τεχνικού προβλήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, τα μηχανογραφικά συστήματα των τραπεζών δεν μπορούν άμεσα να προσαρμοστούν, ώστε να δημιουργηθούν νέοι τραπεζικοί λογαριασμοί για τους Έλληνες επενδυτές.

Οι νέοι τραπεζικοί λογαριασμοί απαιτούνται, καθώς οι Έλληνες επενδυτές θα έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν κατά κύριο λόγο «φρέσκο» χρήμα, για να αγοράσουν μετοχές, κάτι που απαιτεί τη δημιουργία νέων λογαριασμών.

Σε δηλώσεις του χθες, ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κ. Μποτόπουλος, είχε αναφέρει ότι το Χ.Α. αναμένεται να ανοίξει ή σήμερα ή την Πέμπτη, με την Τράπεζα της Ελλάδος ΕΛΛ και τις τράπεζες να προσπαθούν να βρουν λύση για το άμεσο άνοιγμα της χρηματιστηριακής αγοράς.

Εξάλλου, συνεχίζονται οι αντιδράσεις εκ μέρους των χρηματιστών για την αναμενόμενη λειτουργία του Χρηματιστηρίου με περιοριστικούς όρους για τους Έλληνες επενδυτές, καθώς δεν θα μπορούν να χρησιμοποιούν τους υφιστάμενους καταθετικούς λογαριασμούς για αγορά μετοχών, με το Σύνδεσμο Μελών των Χρηματιστηρίων Αθηνών (ΣΜΕΧΑ) να εξετάζει ακόμη και το ενδεχόμενο κατάθεσης ασφαλιστικών μέτρων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here