Πιτσιόρλας: Μέσα σε 12 χρόνια θα ολοκληρωθεί το 80% του έργου

0
5

 

«Ήταν μία συζήτηση που κράτησε καιρό. Από την πλευρά της κυβέρνησης ήταν μία ομάδα, η οποία δούλεψε μεγάλο χρονικό διάστημα με επικεφαλής τον κ. Φλαμπουράρη, η οποία δούλεψε παραγωγικά. Στο τέλος, βεβαίως, υπήρξαν, μέχρι να κλείσει το τελικό κείμενο, στιγμές που έπρεπε να λυθούν αρκετά προβλήματα. Πρέπει να πω ότι υπήρχε πολύ καλή θέληση και από την πλευρά των επενδυτών και το αποτέλεσμα νομίζω ότι είναι πάρα πολύ καλό» δήλωσε ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Στ. Πιτσιόρλας για την συμφωνία του Ελληνικού.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό BHMA fm και ερωτηθείς για το χρονοδιάγραμμα του έργου, ο κ. Πιτσιόρλας απάντησε πως θα ξεκινήσει στις αρχές του 2017 και πρόσθεσε: «Στα 12 χρόνια θα έχει ολοκληρωθεί το 80% του έργου, στην πρώτη πενταετία να γίνει το μεγάλο μέρος των έργων υποδομής και επίσης να καταβληθεί το 50% του τιμήματος μέχρι το ’18 που μας καίει πάρα πολύ για τα θέματα των υποχρεώσεών μας».

Επίσης, ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ τόνισε ότι κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης «μεγαλώσαμε κατά πολύ το συνολικό ύψος της επένδυσης. Αποδέχτηκαν οι επενδυτές να κάνουν μία σειρά από έργα που δεν περιέχονταν στην προηγούμενη σύμβαση. Το ύψος της επένδυσης θα ξεπεράσει τα 7 δισ. Πρόκειται για κάτι πάρα πολύ μεγάλο».

Σχετικά με τις αντιδράσεις, ο κ. Πιτσιόρλας υποστήριξε: «Όποιος και να κυβερνούσε αυτά τα προβλήματα θα υπήρχαν. Δεν είναι δυνατόν να μην έχουμε ούτε απεργίες, ούτε αντιδράσεις. Υπάρχει ενδιαφέρον μεγάλο για τη χώρα και το Ελληνικό. Υπάρχουν, βεβαίως, τα προβλήματα της φορολογίας που δημιουργούν θέματα, παρά ταύτα όμως, φαίνεται ότι όλοι κρίνουν ότι ήρθε η στιγμή να τοποθετηθούν στην Ελλάδα. Και αυτό θα το αξιοποιήσουμε.

Παρά τις αντιρρήσεις που υπάρχουν από πολλές πλευρές, παρά τις διαφωνίες, το καινούριο στοιχείο σε σχέση με το παρελθόν είναι ότι σε ένα χρόνο και δύο-τρεις μήνες έχει γίνει τόση δουλειά, όση δεν έγινε τα προηγούμενα πέντε-έξι χρόνια.

Αυτή, δεν μπορεί να μην αναγνωριστεί! Είναι η αποφασιστικότητα με την οποία στηρίζει αυτήν την προσπάθεια η κυβέρνηση. Αυτό που κρίνει την κυβέρνηση και τα πράγματα είναι αν τελικώς ό,τι αποφασίζεται, υλοποιείται. Και μέχρι στιγμής υλοποιείται».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here