Πιτσιόρλας: Μόνη την κυβέρνηση φθείρει η κριτική προς το ΤΑΙΠΕΔ

0
7

 

Στις συνεχείς επιθέσεις που εξαπολύουν σχεδόν καθημερινά εναντίον του υπουργοί της κυβέρνησης για τις ιδιωτικοποιήσεις «απάντησε» ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιος Πιτσιόρλας.

«Μόνο την κυβέρνηση φθείρει η κριτική των υπουργών προς το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεις και το ΤΑΙΠΕΔ», ήταν το σχόλιο που έκανε ο Στ. Πιτσιόρλας σε δημοσιογράφους όταν ρωτήθηκε.

Αναφερόμενος στις αντιδράσεις κορυφαίων υπουργών όπως οι κκ. Σπίρτζης, Δρίτσας και Σκουρλέτης, ο πρόεδρος του Ταμείου επεσήμανε: «Είναι γνωστά αυτά, τα θέματα υπάρχουν και υπήρχαν ενστάσεις για το θέμα του ΤΑΙΠΕΔ από μερίδα υπουργών». Εσπευσε ωστόσο να σημειώσει με νόημα ότι ο ίδιος δεν αισθάνθηκε «ούτε στιγμή απομονωμένος ή μοναχικός», υπογραμμίζοντας ότι έχει την αμέριστη στήριξης του πρωθυπουργού.

«Παρά τα προβλήματα που υπάρχουν οι αποφάσεις λαμβάνονται και υλοποιούνται» είπε ο Στ. Πιτσιόρλας υποστηρίζοντας πως «η κυβέρνηση πείθει ότι δεν κάνει πίσω».

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων, ο Στ. Πιτσιόρλας προανήγγειλε ότι το ΤΑΙΠΕΔ θα υπογράψει τη νέα τροποποιημένη σύμβαση για το Ελληνικό, την Τετάρτη, με την κοινοπραξία που έχει αναλάβει το project των 8 δισεκατομμυρίων

Ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, χαρακτήρισε ως «μεγάλη επιτυχία» για το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων την επένδυση στο Ελληνικό, ιδιαίτερα εάν αυτή ξεκινήσει να υλοποιείται εντός του 2017, όπως ανέφερε.

Παράλληλα, προανήγγειλε ότι εντός της εβδομάδας θα προκηρυχθεί νέος διαγωνισμός για τη Rosco, ενώ εκτίμησε ότι οι διαπραγματεύσεις για την παράταση της σύμβασης διαχείρισης του αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος με το καναδικό fund PSP, αναμένεται να ολοκληρωθούν έως τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Ακόμη, ο κ. Πιτσιόρλας τοποθέτησε χρονικά την προκήρυξη του διαγωνισμού για την αξιοποίηση της Εγνατίας Οδού, στις αρχές φθινοπώρου. Παράλληλα, εκτίμησε ότι μπορεί να υπάρξει μια μικρή καθυστέρηση στο διαγωνισμό για την αξιοποίηση του ΟΛΘ, με το Ταμείο να αναμένει προσφορές για την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου εντός του Οκτωβρίου.

Τέλος, ο κ. Πιτσιόρλας εμφανίστηκε αισιόδοξος πως ο στόχος για την συγκέντρωση κεφαλαίων ύψους 2 δισ. ευρώ από αποκρατικοποιήσεις εντός του 2016, θα επιτευχθεί.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here