Πλαστά πτυχία στη Βουλή – Έχουν εντοπιστεί ήδη 17 – Σε εξέλιξη ο έλεγχος

0
4

 

Σε εξελιξη βρίσκεται στη Βουλή η επιχείρηση για τον εντοπισμό πλαστών πτυχίων. Συνολικά έχουν εξεταστεί 2.122 τίτλοι σπουδών εργαζομένων. Από τον έλεγχο -που συνεχίζεται ακόμα και τώρα- έχουν προκύψει 17 περιπτώσεις  προσκόμισης πλαστών τίτλων σπουδών.

Ήδη έχουν επιβληθεί οι πρώτες ποινές (απολύσεις, μη ανανεώσεις συμβάσεων) ενώ οι υποθέσεις έχουν πάει στον εισαγγελέα. Στις περισσότερες περιπτώσεις οι υπάλληλοι που πιάστηκαν στα πρασα έχουν επικαλεστεί ανύπαρκτους τίτλους σπουδών για να καταφέρουν να προσληφθούν στη Βουλή.

Ωστόσο, υπήρχαν και κρούσματα που η πρόσληψη έγινε νόμιμα, αλλά στην πορεία οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να προσκομίσουν πλαστά στοιχεία για να πάρουν την πολυπόθητη προαγωγή.

Η πιο χαρακτηριστική περίπτωση είναι αυτή εργαζομένου που είχε καταφέρει να εργαστεί από το 1988 έως το 2015 με πλαστό πτυχίο. Κρούσματα υπήρξαν σε ειδικούς φρουρούς στο Κανάλι της Βουλής, ακόμη και σε γραμματείς που στο πέρασμά των χρόνων είχαν μεταχθεί σε νομαρχίες.

Μετά τις διαδοχικές αποκαλύψεις ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης έχει δώσει εντολή πριν από οποιαδήποτε πρόσληψη να γίνεται εξονυχιστικός έλεγχος των τίτλων σπουδών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here