Πλημμύρες στη βόρεια Αγγλία (ΦΩΤΟ) – Τουλάχιστον ένας νεκρός

0
24

 

Η βρετανική επιτροπή για την αντιμετώπιση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης συνεδρίασε την Κυριακή μετά τις παρατεταμένες σφοδρές βροχοπτώσεις προκάλεσαν εκτεταμένες πλημμύρες στη βοειοδυτική Αγγλία που υποχρέωσαν τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης να απομακρύνουν κατοίκους από τα σπίτια τους.

Οι καταιγίδες που έπληξαν τη χώρα στη διάρκεια της νύχτας, προκάλεσαν τον θάνατο ενός άνδρα και άφησαν εκατοντάδες σπίτια πλημμυρισμένα και χωρίς ηλεκτρικό. Η αστυνομία έκανε λόγο για μείζον συμβάν και μέλη της ακτοφυλακής συμμετείχαν στη διάσωση κατοίκων σε πλημμυρισμένες περιοχές.

Provisional figures suggest 352mm of rain fell in 24 hours in the Lake District - which would be a new British record if verified, the Environment Agency said

Η υπουργός Περιβάλλοντος Ελίζαμπετ Τρας δήλωσε ότι η κυβερνητική επιτροπή συγκλήθηκε για να «προβεί επειγόντως σε εκτίμηση του μεγέθους των πλημμυρών και να εξασφαλίσει ότι η αντιμετώπισή τους θα είναι συντονισμένη και αποτελεσματική και θα παρασχεθεί βοήθεια στους πληγέντες το συντομότερο δυνατό».

Η αστυνομία ανακοίνωσε πως πιστεύει ότι ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του στο Λονδίνο, το οποίο επλήγη από ισχυρούς ανέμους, όταν ριπή ανέμου τον έριξε πάνω σ’ ένα λεωφορείο που ήταν εν κινήσει. Δεν υπάρχουν άλλες πληροφορίες για θανάτους ή τραυματισμούς.

Η Βρετανία έχει πληγεί τα τελευταία χρόνια από αρκετές σοβαρές πλημμύρες.

Hundreds of homes have been flooded and more than 1,000 people evacuated in Cumbria and the Scottish Borders

 

Το 2014 πολλές χιλιάδες στρέμματα αγροτικής γης στο νότο της χώρας έμειναν πλημμυρισμένα για εβδομάδες ενώ οι βορειοδυτικές περιοχές είχαν πληγεί από σοβαρές πλημμύρες τόσο το 2009 όσο και το 2005.

Residents leave their home in Carlisle which was among the worst-hit areas over the weekend

Ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον ανακοίνωσε μέσω του Twitter πως έχει κινητοποιηθεί ο στρατός για να βοηθήσει τους πληγέντες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here