Πληρώνει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τους προμηθευτές το υπουργείο Υγείας

0
6

 

Το υπουργείο Υγείας άρχισε να εξοφλεί τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τους προμηθευτές νοσοκομείων, μετά την εκταμίευση της πρώτης δόσης των κονδυλίων που προβλέπει η συμφωνία για το κλείσιμο της αξιολόγησης, σύμφωνα με ανακοίνωση από το ίδιο το υπουργείο Υγείας.

«Με τον τρόπο αυτόν αντιμετωπίζονται οι συσσωρευμένες υποχρεώσεις όλων των προηγούμενων ετών και διευκολύνεται, ακόμα περισσότερο, ο εφοδιασμός των νοσοκομείων, με φάρμακα, αντιδραστήρια και υγειονομικό υλικό» επισημαίνεται στην ανακοίνωση του υπουργείου, όπου παρατίθεται το χρονοδιάγραμμα των πληρωμών.

Ήδη εγκρίθηκε το ποσό των 254 εκατ. ευρώ που προορίζεται για τα νοσοκομεία της 1ης και της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ). Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα ακολουθήσουν και τα νοσοκομεία των υπολοίπων ΥΠΕ.

Επιπλέον, εγκρίθηκαν 68 εκατ. ευρώ, για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του Γ.Ν. «Παπαγεωργίου» της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου Υγείας έως το τέλος του 2016 θα έχουν εξοφληθεί συνολικά 1,1 δισ. ευρώ ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων των νοσοκομείων προς τους προμηθευτές Υγείας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here