Ποια γλώσσα θα μιλάνε τώρα στην ΕΕ;

2
29

 

Μετά την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ, δεν υπάρχει καμία άλλη χώρα που να έχει ως επίσημη γλώσσα της τα αγγλικά. Κατά συνέπεια η αγγλική δεν είναι πλέον επίσημη γλώσσα καμίας χώρας και επομένως σύμφωνα με τον κανονισμό Ι-58 δεν είναι δυνατόν να χρησιμοποιείται στις εργασίας των οργάνων της Ε.Ε., ούτε να συντάσσονται ευρωπαϊκά κείμενα σε αυτή τη γλώσσα

Επομένως μόνο υπό την προϋπόθεση ότι θα αναθεωρηθεί ο Ι-58 θα μπορεί να συνεχίσει να χρησιμοποιείται ως επίσημη. Αλλά αν πάλι γίνει έτσι τότε εγείρονται θέματα μειονοτήτων καθώς θα ζητήσουν επίσημη αναγνώριση και οι μειονότητες  στη Βαλτική που μιλούν Ρώσικα αλλά και οι Βάσκοι και άλλοι.

Προς το παρόν οι επίσημες γλώσσες ήταν 23, είχαν κυριαρχήσει τα αγγλικά και μόνο στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο χρησιμοποιείται η γαλλική.

 

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Και η Μαλτα, και η Μαλτα…
    Για να σοβαρολογούμε τώρα, ο κανονισμός 1/58 απαριθμεί τις επίσημες γλώσσες της ΕΕ. Στην αρχική του μορφή απαριθμούσε τέσσερις (γαλλικά γερμανικά, ιταλικά ολλανδικά)· με τις διαδοχικές διευρύνσεις τροποποιούνταν κάθε φορά και έχει φτάσει να απαριθμεί 24 σήμερα (τελευταία προσθήκη τα κροατικά). Ακόμα και αν φύγει το ΗΒ, θα χρειαστεί ρητή τροποποίηση του κανονισμού 1/58 για να απαλειφθεί η αγγλική γλώσσα από την απαρίθμηση!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here