Ποια μέτρα θα καταψηφίσει ο Ν. Νικολόπουλος

0
4

 

 Μακροσκελή δήλωση με την οποία εξηγεί ποια μέτρα του πολυνομοσχεδίου θα καταψηφίσει, εξέδωσε ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Νίκος Νικολόπουλος.

Όπως εξηγεί, θα ψηφίσει «ναι» επί της αρχής του πολυνομοσχεδίου γιατί αισθάνεται δεσμευμένος από την πρόσφατη λαϊκή εντολή.

«Σε καμία περίπτωση όμως δεν θα γίνω “χειροκροτητής” επαναλαμβάνοντας τη γνωστή επωδό “ναι σε όλα”», προσθέτει ο κ. Νικολόπουλος και προαναγγέλλει ότι δεν θα ψηφίσει τα άρθρα 1, 2, 3 ,5, 8, 13, 14,15 γιατί, όπως αναφέρει, σωρεύουν αβάσταχτα βάρη για τους πολίτες, οι οποίοι έχουν ήδη πληρώσει το μάρμαρο της κρίσης.

Διευκρινίζει δε ότι θα πει «ναι» σε διατάξεις, που έχουν ουσιαστικό μεταρρυθμιστικό περιεχόμενο και σε εκείνες που εξορθολογίζουν το σύστημα αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής. «Θα φωνάξω “όχι” σε εκείνες που φέρνουν νέα φορολογική επιβάρυνση στον ήδη υπερφορολογημένο Έλληνα φορολογούμενο, σε άλλες που αποχρωματίζουν τις κόκκινες γραμμές και παραλλάσουν τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις», συμπληρώνει.

Ο κ. Νικολόπουλος καλεί την κυβέρνηση να επιδείξει έντονο μεταρρυθμιστικό πνεύμα και να αποδείξει ότι ξέρει και μπορεί να συγκρουστεί με την διαφθορά, αλλάζοντας τη χώρα και αποδίδοντας κοινωνική δικαιοσύνη σε ένα κράτος, στο οποίο, όπως αναφέρει, «οι πάρα πολλοί αισθάνονται να ασφυκτιούν από το κράτος και οι πολλοί λίγοι… να απομυζούν το κράτος».

«Περιμένω επίσης, μέσα από όλη αυτή τη διαδικασία των προαπαιτούμενων, της αξιολόγησης, της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, να διαπιστώσω ότι, πράγματι, οδεύουμε σε μία σημαντική αναδιάρθρωση χρέους, αλλά και σε μία επαναφορά της κανονικότητας στην οικονομία και κυρίως, την πραγματική αγορά», συμπληρώνει.

Εξηγώντας γιατί θα καταψηφίσει τα άρθρα 1, 2, 3 ,5, 8, 13, 14,15, σημειώνει ότι αυτές οι νομοθετικές διατάξεις συνιστούν μετατόπιση από τις βασικές δεσμεύσεις του κόμματός του.

«Είναι προβλέψεις με αναδρομική ισχύ όπως για τις συντάξεις, για την κατάργηση των απαλλαγών του ΕΝΦΙΑ, μαζί με την υπερβολή που “σκοτώνει”, δηλαδή να πληρώνουν ακόμη και αυτοί που οφείλουν από ένα έως πέντε ευρώ, την ίδια ώρα που άλλοι δεν πληρώνουν ΕΝΦΙΑ, όπως οι μεγάλοι ξενοδοχειακοί όμιλοι. Είναι αδιανόητο για το Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα η μείωση των προστίμων για τις ενδο-ομιλικές συναλλαγές που τα προηγούμενα χρόνια καταγγέλλαμε, καθώς και η επαναφορά των ποινικών διώξεων, για οφειλές στην εφορία ή η αυστηροποίηση των παραμέτρων για τις 100 δόσεις, που σίγουρα θα οδηγήσουν χιλιάδες νοικοκυραίους εκτός ρυθμίσεων και φυσικά δεν μπορώ να δεχθώ την αύξηση του ΦΠΑ στους αγρότες», εξηγεί ο κ. Νικολόπουλος.

«Δεν είναι δυνατόν να ψηφίσω την επίμαχη διάταξη που αφορά την κατάργηση της δυνατότητας που δόθηκε πριν λίγους μήνες (που είχα και εγώ ψηφίσει τότε) στους «νέους» (μετά την 1/1/1993) ασφαλισμένους του ΕΤΑΑ (γιατρούς, μηχανικούς, δικηγόρους), να υπαχθούν σε κατώτερη ασφαλιστική κατηγορία», συνεχίζει ο κ. Νικολόπουλος.

Κλείνοντας τονίζει ότι δεν θα γίνει «συνεργός» στο «λουκετάρισμα» της Ελληνικής Φαρμακοβιομηχανίας και εκφράζει τη θλίψη του γιατί «μέσα σε τόσα άρθρα και τόσες διατάξεις του πολυνομοσχεδίου δεν υπάρχουν δύο γραμμές για την επαναφορά του αφορολόγητου των τέκνων και την κατάργηση του φόρου πολυτελείας στα αυτοκίνητα των πολυτέκνων και λοιπών προνοιών που θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν το δημογραφικό».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here