Ποινή φυλάκισης στον καστανά της Θεσσαλονίκης

1
2

 

  Ένοχο έκρινε το δικαστήριο της Θεσσαλονίκης τον μικροπωλητή που συνελήφθη την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη να πουλά κάστανα χωρίς να έχει στην κατοχή του την απαιτούμενη άδεια.

Η δίκη του έλαβε χώρα σήμερα στο δικαστικό μέγαρο της Θεσσαλονίκης. Μετά την κατάθεση των μαρτύρων η πρόταση της εισαγγελέως ήταν να απαλλαγεί από το αδίκημα της απείθειας αλλά να κριθεί ένοχος για το ότι στερούνταν άδεια.

Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο να καταδικαστεί σε φυλάκιση έξι μηνών για το ότι δεν είχε άδεια, με τριετή αναστολή. Στη συνέχεια ο μικροπωλητής αφέθηκε ελεύθερος.

Νωρίτερα στην κατάθεσή του ο αστυνομικός που συνέλαβε τον καστανά ισχυρίστηκε αρχικά ότι έλαβαν καταγγελία ότι ο συγκεκριμένος καστανάς στερούνταν άδεια.

Μετέβησαν εν συνεχεία στο σημείο όπου ζήτησαν από τον καστανά να τους δώσει τα χαρτιά του. Όπως ισχυρίστηκε ο αστυνομικός, ο καστανάς τους έδωσε ένα ντοσιέ, στο οποίο δεν υπήρχε η άδεια, ενώ είπε στους αστυνομικούς ότι δεν είχε άδεια από το 2007. Όταν του ζήτησαν να τους ακολουθήσει στο τμήμα ο καστανάς αντέδρασε.

Όπως χαρακτηριστικά κατέθεσε ο αστυνομικός: «Έξαλλος μας είπε: Σηκωθείτε φύγετε, πάρτε δρόμο, μην ασχολείστε με μένα. Πάτε να πιάσετε άλλον, ενώ άρχισε να μας πετά κάστανα», είπε ο αστυνομικός και συνέχισε: «Στη συνέχεια έπεσε στο έδαφος και εμείς καλέσαμε ασθενοφόρο, αλλά ο ίδιος ο καστανάς είπε ότι δεν θέλει να πάει στο νοσοκομείο».

«Λίγη ώρα αργότερα μπήκε μόνος του σε περιπολικό και μεταφέρθηκε στο αστυνομικό τμήμα», κατέληξε ο αστυνομικός.

Το περιστατικό προκάλεσε και την παρέμβαση του ίδιου του πρωθυπουργού, ο οποίος επικοινώνησε με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα και του ζήτησε ναι μεν να συνεχιστούν οι έλεγχοι, αλλά να μην αντιμετωπίζονται οι μικροπωλητές σαν ληστές.

Πηγή: seleo.gr

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Σε κάθε γωνία είναι και ένας εγχρωμος ή ένα κινέζος που πουλάει την πραμάτια του. Στην Πατησίων δεν μπορείς να περάσεις, στις παρυφές των λαικών δεκάδες πακιστανοί και άλλοι πουλάνε ότι μπορείς να φανταστείς και η Αστυνομία δεν κάνει τίποτε. Από την άλλη βρήκε τον γέρο καστανά και τον μπουζούριασε λες και έχει κοινωνικό σύστημα για να μπορέσει να ζήσει αυτός ο άνθρωπος. Στην Ελλάδα του 2015 διώκονται εξοντοτικά οι Έλληνες. Θα σας στείλουμε από εκεί που ήρθατε κύριοι κυβερνώντες και λοιποί. Αυτά χωρίς κανένα ιχνος ρατσισμού για τους μη Έλληνες αλλά δεν μπορεί οι μη Ελληνες να έχουν το δικαίωμα να παρανομούν και οι ΄λληνες να εξοντώνονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here