Ποιον και γιατί στηρίζουν οι Καραμανλήδες;

0
36

Η μέρα των εσωκομματικών εκλογών της ΝΔ για την ανάδειξη του νέου προέδρου, πλησιάζει. Αν θα γίνουν …δεν ξέρω! Ωστόσο, ακούγοντας τους τέσσερις υποψηφίους αρχηγούς του κόμματος κάνω πολλές σκέψεις, έχω πολλές απορίες!

Ξέρετε, στις Σέρρες, τις εκλογές αυτές τις ζούμε με πάθος. Εδώ, ως είθισται να λέγεται, «χτυπά η καρδιά του καραμανλισμού» λόγω της γενέτειρας του Κωνσταντίνου Καραμανλή, την Πρώτη. Οι Σέρρες δεν είναι απλά ένας «γαλάζιος» νομός, είναι καραμανλικός νομός! Για να φανταστείτε, όταν «πρωτοκλασάτο» στέλεχος επισκεφτεί την περιοχή, θα υποπέσει σε μέγα ατόπημα στην περίπτωση που δεν επισκεφτεί την Πρώτη Σερρών και το σπίτι του «Εθνάρχη». Το ενδιαφέρον, επομένως, για το ποιος θα είναι ο «εκλεκτός» των Καραμανλήδων, είναι μεγάλο.

Της ίδιας προσοχής τυγχάνουν οι εκλογές αυτές και από τα άλλα τοπικά πολιτικά «μέτωπα». Όλοι ψάχνουν ποιους θα στηρίξουν οι Καραμανλήδες! Αυτό ψάχνει όλη η Ελλάδα, θα μου πείτε, ναι, αλλά στα Σέρρας έχει άλλο παλμό, άλλη δυναμική, άλλη αγωνία το ερώτημα. Αυτό το διάστημα όταν περιδιαβαίνω την οδό Ερμού (από τις κεντρικότερες οδούς της πόλης) σηκώνω τα μάτια μου ψηλά και βλέπω στον τελευταίο όροφο της πολυκατοικίας, το γραφείο του Κώστα Καραμανλή, του Αχιλλέως, και διερωτώμαι….αποφάσισαν τελικά;

Είναι δυνατές οι μνήμες από το 2009 και την τότε εκλογική διαδικασία. Θυμάμαι τις αντιδράσεις που σημειώθηκαν όταν οι Καραμανλήδες στήριξαν τον Αντώνη Σαμαρά και οι Σερραίοι καραμανλικοί νεοδημοκράτες «έσφιξαν» τα δόντια τους! Η στιγμή που ο πρώην υπουργός Αχιλλέας Καραμανλής υποδέχθηκε εγκάρδια τον Αντώνη Σαμαρά σε ξενοδοχείο των Σερρών, έμεινε στην ιστορία. Ο Αχιλλέας γελούσε στις τηλεοπτικές κάμερες και κάποιοι άλλοι δαγκωνόντουσαν! Γελούσαν, όμως, και οι Σαμαρικοί. Είναι λίγοι στον καραμανλικό νομό αλλά αποτελούν «αγκάθι», τους θεωρούν ξένο σώμα. Ο μνήμες του ’92 και της «Πολιτικής ΄Ανοιξης» (ΠΟΛ.ΑΝ) είναι ακόμα ζωντανές γι αυτούς.

Ο νέος βουλευτής Κώστας Καραμανλής, ομολογώ πως τηρεί μέχρι σήμερα διακριτική στάση. Δεν ξέρω αν είναι αληθινή, αν είναι από σεμνότητα, αν τον βρίσκουν αντίθετο τέτοιου είδους τακτικισμοί, πάντως κινείται διαφορετικά. Σε αυτήν την προεκλογική καμπάνια ο ίδιος κρατά ουδέτερη στάση. Η ΝΔ άλλαξε και ως νέος και σύγχρονος πολιτικός βλέπει τις εξελίξεις με άλλη οπτική γωνία. Ότι καραδοκεί καραδοκεί και σίγουρα προσμένει. Είναι άνθρωπος της υπομονής, αυτό το αντιλαμβάνεται κανείς εύκολα, όταν τον συναντήσει.

Πόση υπομονή, όμως, χρειάζεται να έχει κανείς για την ανάταση μίας ΝΔ που δεν θυμίζει σε τίποτα την ΝΔ του αείμνηστου Κωνσταντίνου Καραμανλή; Η ΝΔ τότε είχε όραμα, (τώρα δεν έχει), είχε δυναμική (τώρα δεν έχει), είχε επαφή με τον κόσμο (τώρα δεν έχει), απευθυνόταν στη νεολαία (τώρα απευθύνεται σε ψηφοφόρους άνω των 65 ετών). Αυτό το κόμμα, λοιπόν, ποιος θα το σώσει; Το κόμμα με τους επί 9 μήνες απλήρωτους υπαλλήλους του, με δάνεια που ξεπερνούν τα 190 εκ. ευρώ, ποιος από τους τέσσερις υποψηφίους μπορεί να το «αναστήσει»;

Αυτή είναι και η απορία μου, όχι ποιον θα στηρίξουν οι Καραμανλήδες σε αυτές τις εκλογές αλλά γιατί θα τον στηρίξουν!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΟ Μπράντλει Κούπερ βάζει τέλος στη… συνεργασία με την Μπιγιονσέ
Επόμενο άρθροΓεννηματά: Κυβέρνηση ευρύτερης συνεργασίας δυνάμεων
Από τον κόσμο του θεάτρου μυήθηκε στη δημοσιογραφία. Το 2001 αποφοίτησε από την σχολή Δραματικής Τέχνης του Διομήδη Φωτιάδη ,στην οποία εισήχθη με εξετάσεις από το υπουργείο πολιτισμού. Από το 2003 εργάζεται ως δημοσιογράφος στο πολιτικό ρεπορτάζ στις Σέρρες .Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜΘ. Ξεκίνησε την πορεία της από το ΔΙΚΤΥΟ Τηλεόραση ,κάνοντας ρεπορτάζ και παρουσιάζοντας το βραδινό δελτίο ειδήσεων(24:00) του σταθμού. Επόμενη επιλογή της ήταν το ΕΠΙΛΟΓΕΣ Τηλεόραση ,όπου μετά από τα μεσημβρινά δελτία ειδήσεων ,παρουσίαζε επί 4 χρόνια την καθημερινή κεντρική πολιτική εκπομπή του σταθμού ,ενώ υπήρξε και αρχισυντάκτρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων. Η επιστροφή της στο ΔΙΚΤΥΟ Τηλεόραση την βρίσκει με την παρουσίαση της κεντρικής πολιτικής εκπομπής του ΔΙΚΤΥΟ «ΑΝΟΙΧΤΗ ΓΡΑΜΜΗ» και παρουσιάζοντας παράλληλα ορισμένα Σαββατοκύριακα τα κεντρικά δελτία ειδήσεων. Κάλυψε δημοσιογραφικά μεγάλα πολιτικά γεγονότα και συνέδρια κομμάτων στην Αθήνα ,ενώ συνεργάζεται με πανελλαδικούς τηλεοπτικούς σταθμούς για γεγονότα της περιοχής των Σερρών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here