Ποιος έπεισε τον Βορίδη να μην είναι υποψήφιος, αλλά όχι τον Τζιτζικώστα;

0
53

Ποιος ήταν εκείνος που έπεισε τον Μάκη Βορίδη να εγκαταλείψει τη σκέψη του να θέσει υποψηφιότητα για την ηγεσία της ΝΔ;

Ο ίδιος που δεν κατάφερε να πείσει τον Απόστολο Τζιτζικώστα, ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ο οποίος στο παρασκήνιο στηρίζει ενεργά τον Βαγγέλη Μειμαράκη.

Ο Μάκης Βορίδης τον επισκέφτηκε και ζήτησε τη γνώμη του. Η απάντηση ήταν ξεκάθαρη: σημασία έχει να διατηρηθεί η ενότητα της ΝΔ και αυτή την εγγυάται σήμερα ο υπηρεσιακός αρχηγός της. Μετά από αυτό ο προερχόμενος από την ακροδεξιά, Βορίδης, αποφάσισε να κάνει πίσω. Ενέγραψε, έτσι, ένα «συν» στη σχέση του με τους καραμανλικούς, που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά του ενός κόμματος με το οποίο ο ίδιος δεν έχει προλάβει να αναπτύξει ισχυρούς δεσμούς και ας εκλέγεται βουλευτής του από το 2012.

Στη συνέχεια, βγήκε δημοσίως και διαχώρισε τη θέση του από την υποψηφιότητα του Άδωνι Γεωργιάδη, λέγοντας ότι την απόφαση να διεκδικήσει την ηγεσία την πήρε μόνος του, χωρίς καμία δική του συμμετοχή. Έκανε ξεκάθαρο δε ότι δεν πρόκειται να βάλει την υπογραφή του κάτω από την υποψηφιότητά του, λέγοντας ότι μάλλον δεν είναι σωστό να υπογράφουν οι βουλευτές, διότι έτσι διχάζεται η κοινοβουλευτική ομάδα…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here