Ποιος ήταν ο Παναγιώτης Μαυρίκος

0
36

 

Ο Παναγιώτης Μαυρίκος, εκδότης της εφημερίδας «Ακρόπολη» είναι ο οδηγός που απανθρακώθηκε όταν το πολυτελές αυτοκίνητο του έπιασε φωτιά εν κινήσει στην Αττική Οδό.

Ήταν διευθύνων σύμβουλος της «Μαυρίκος Ελληνικός Τύπος ΑΕ», ενώ έφτασε να εκδίδει τις εφημερίδες «Ακρόπολις», «24 ώρες», «Μεσημβρινή», «Ελληνικός Βορράς», «Αθλητική Ημέρα» και «Επικαιρότητα».

Ο Παναγιώτης Μαυρίκος ξεκίνησε την καριέρα του ως υπάλληλος της ΔΕΗ, όπου γνώρισε και τη μετέπειτα σύζυγό του Ευαγγελία Συρίγου, με την οποία είχαν μια κόρη, τη Σοφία.

Στη συνέχεια, ασχολήθηκε με την δημοσιογραφία, περνώντας από το κανάλι ΤΗΛΕΑΣΤΥ του Γιώργου Καρατζαφέρη. Ακολούθησε η εκδοτική του πορεία.

Δημιούργησε τον όμιλο «Μαυρίκος Ελληνικός Τύπος Α.Ε.». Εξέδωσε αρχικά την ιστορική «Μεσημβρινή» ωστόσο έχασε την δικαστική διαμάχη με την οικογένεια Βαρδινογιάννη στην οποία ανήκε ο τίτλος.
Ακολούθησε η έκδοση εφημερίδων με ιστορικούς τίτλους, όπως η «Ακρόπολη», ο Ελληνικός Βορράς, η «Επικαιρότητα» και οι «24 Ωρες».

Το 2015 ίδρυσε το κόμμα ΔΕΞΙΑ – Νέο Δεξιό Κόμμα.

Πρόσφατα όμως, το όνομά του ενεπλάκη στην υπόθεση των εκβιαστών, στο πλαίσιο διερεύνησης της οποίας αποκαλύφθηκαν στοιχεία για το πώς εξασφάλιζε κρατική διαφήμιση.
Επρόκειτο για έναν από τους τρεις δημοσιογράφους που συνελήφθησαν τον περασμένο Φεβρουάριο με τις κατηγορίες της εκβίασης, σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και δωροδοκίας σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου.

Οι Παν.Μαυρίκος, Παν.Μουσσάς και Χρ.Φράγκου βρέθηκαν ενώπιον της Δικαιοσύνης, κατηγορούμενοι για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της εκβίασης και της δωροδοκίας με την επιβαρυντική διάταξη περί καταχραστών του Δημοσίου.

Ο Μαυρίκος αρνείτο την εμπλοκή του στο κύκλωμα κατηγορηματικά, κάνοντας λόγο για προσπάθεια κάποιων, που έχουν θιγεί από δημοσιεύματά του, να τον μετατρέψουν σε εκβιαστή, ενώ υποστήριξε, πως οι συνομιλίες που είδαν το φως της δημοσιότητας καταγράφηκαν αποσπασματικά και ερμηνεύτηκαν από τους αστυνομικούς κατά το δοκούν.

Μαυρίκος και Φράγκος, μετά την απολογία τους στον ανακριτή αφέθηκαν ελεύθεροι, με τους όρους καταβολής εγγύησης 50.000 ευρώ και απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, ενώ ο Μουσσάς κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος, ως βασικός κατηγορούμενος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here