Πόλεμος Ντόρας -Φίλη: «Ζήτα συγνώμη» -«Πρόσεχε πώς μιλάς, δεν είμαι Μηλιός»

1
6

«Πόλεμος» μεταξύ της Ντόρας Μπακογιάννη και του Νίκου Φίλη ξέσπασε στην πρωινή εκπομπή του Mega, με αφορμή τις δηλώσεις της ότι αν δεν υπάρξει συμφωνία, την άλλη μέρα θα επιβληθεί έλεγχος κεφαλαίων στις τράπεζες.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ  την κάλεσε να ζητήσει συγνώμη, διότι -όπως είπε- είχε προαναγγείλει κλείσιμο των τραπεζών, πράγμα που σημαίνει ότι καλούσε τον κόσμο να σηκώσει τις καταθέσεις του.

«Τα είπατε αυτά κυρία Μπακογιάννη; Καλέσατε τους πολίτες στην ουσία να πάρουν τα λεφτά τους από τις τράπεζες λέγοντας ότι θα κλείσουν οι τράπεζες το Σαββατοκύριακο; Συνέβη; Δεν συνέβη. Ζητήστε συγγνώμη τώρα κυρία Μπακογιάννη για να κάνουμε πολιτική συζήτηση», είπε χαρακτηριστικά.

«Μη σου σηκώνετε τον τόνο της φωνής. Εγώ δεν είμαι Μηλιός. Ο δικός σας Μηλιός είπε ότι θα γίνουν αυτά», απάντησε η βουλευτής της ΝΔ.

«Είναι απολύτως βέβαιο ότι την ώρα που η Ελλάδα δεν θα προχωρήσει σε συμφωνία οι τράπεζες θα έχουν control… Είπα για του Αγίου Πνεύματος ότι ένα τέτοιο Σαββατοκύριακο ξύπνησε η Κύπρος έχοντας τραπεζικό control».

Η ένταση συνεχίστηκε με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ να κατηγορεί την κ. Μπακογιάννη ότι επανέρχεται στην «κυπριοποίηση δύο ώρες πριν από τη μεγάλη συζήτηση του Έλληνα πρωθυπουργού στην Ευρώπη.
«Επανέρχεστε με τη φιλολογία των δανειστών, με την κινδυνολογία. Μπράβο κυρία Μπακογιάννη. Αυτή είναι η υπεύθυνη στάση. Είστε μέρος της αρνητικής πραγματικότητας. Λυπάμαι που δεν ζητάτε συγγνώμη γι’ αυτή την αδίστακτη κινδυνολογία», είπε.

Η αντιπαράθεση οξύνθηκε με αιχμή τα μνημόνια με την κ. Μπακογιάννη να κατηγορεί την κυβέρνηση ότι έχει φέρει την Ελλάδα στο αμήν.

«Αντιλαμβάνονται τον εκνευρισμό σας. Αντιλαμβάνομαι τη δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεστε. Φέρατε την Ελλάδα μετά από 4,5 μήνες σε μια κατάσταση στην οποία δεν υπάρχει μία δραχμή στα ταμεία… αυτό το οποίο κάνουμε είναι να στηρίζουμε την προσπάθεια του Έλληνα πρωθυπουργού, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι εσείς δεν θα ζητήσετε συγγνώμη από τον ελληνικό λαό και να του πείτε ότι εγώ όλα αυτά τα οποία σας έλεγα ήταν αέρας φρέσκος, απλά μια προσπάθεια να κερδίσω την ψήφο. Άρα εσείς πρέπει να ζητήσετε συγγνώμη».

 «Εσείς  φέρατε τη χώρα στο αμήν με τα μνημόνια. Η κυβέρνηση των τεσσάρων μηνών έφερε την Ελλάδα στο αμήν ή οι κυβερνήσεις οι δικές σας; Εσείς έχετε ψηφίσει και τα μνημόνια του ΠΑΣΟΚ όχι μόνο της ΝΔ. Και κάνετε τον κατήγορο; Και προσεύχεστε υπέρ της Ελλάδας; Ο ολετήρας;… Δεν προσεύχεστε, συντελέσατε στο έγκλημα», απάντησε ο κ. Φίλης.

 

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here