Πόλεμος Κουβέλη -Θεοχαρόπουλου στη ΔΗΜΑΡ για Αλέξη και Φώφη…

0
7

Η ρήξη ανάμεσα στον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, Θανάση Θεοχαρόπουλο, και τον ιδρυτή της, Φώτη Κουβέλη, είναι οριστική και…θορυβώδης. Στο επίκεντρό της η συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, την οποία αποφάσισε η κεντρική επιτροπή κατά πλειοψηφία, μετά από θετική εισήγηση της εκτελεστικής επιτροπής.

Ο πρόεδρος του κόμματος κατηγόρησε σήμερα για «ατομική στρατηγική» τον Φώτη Κουβέλη, ο οποίος υποστηρίζει ότι δεν υπήρξε τέτοια πλειοψηφία στην κεντρική επιτροπή, καλεί σε συνδιασκέψεις το κόμμα και καταγγέλλει προσπάθεια υφαρπαγής του τίτλου της ΔΗΜΑΡ.

Ο κ. Θεοχαρόπουλος, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Σκάι, αποκάλυψε ότι ο Κουβέλης πρότεινε να μην κατέβει καθόλου το κόμμα στις εκλογές -πράγμα που, όπως αναφέρει, θα σήμαινε το τέλος της ΔΗΜΑΡ.

Διαβάστε τι είπε:

«Ακολουθήσαμε όλες τις δημοκρατικές διαδικασίες, το προεδρείο της συνεδρίασης της Κ.Ε. ανακοίνωσε τα αποτελέσματα όπως προέκυψαν από την ψηφοφορία και η πλειοψηφία ήταν σαφέστατη τόσο στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, όπως και στην Εκτελεστική Επιτροπή που είχε εισηγηθεί.

Είμαστε το μοναδικό κόμμα που συνεδρίασε η Κ.Ε. τρεις φορές τους τελευταίους τρεις μήνες, τέσσερα συνέδρια τους τελευταίους δέκα μήνες.

Ο τέως πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ πρότεινε να μην κατέβει το κόμμα στις εκλογές, να κρατήσει στάση αναμονής, αυτό θα ήταν το τέλος της Δημοκρατικής Αριστεράς. Η εκλογή της νέας ηγεσίας της ΔΗΜΑΡ, Κ.Ε. και Προέδρου έγινε μόλις πριν τρεις μήνες από το Συνέδριο του κόμματος με συμμετοχή μεγάλου αριθμού συνέδρων από όλη την χώρα.

Οι ατομικές επιλογές δεν αφορούν το κόμμα. Είναι πρόδηλη η προσπάθεια δικαιολόγησης ατομικών πολιτικών επιλογών μέσα από ανυπόστατα επιχειρήματα»

Θυμίζουμε ότι τον Θανάση Θεοχαρόπουλο είχε επιλέξει ο ίδιος ο Κοτυέλης για γραμματέα του κόμματος, μετά την αποχώρηση του Σπύρου Λυκούδη...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here