Πόλεμος κυβέρνησης -αντιπολίτευσης για τις τηλεοπτικές άδειες…

0
5

Στην προσπάθειά του να παρακάμψει τις σοβαρές  διαφωνίες της αντιπολίτευσης για τον τρόπο χορήγησης των τηλεοπτικών αδειών, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς κατέθεσε τροπολογία, με την οποία αυξάνονται σε εννέα από επτά τα μέλη του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου. Η ΝΔ ζήτησε ονομαστική ψηφοφορία, που θα γίνει το απόγευμα, και ο υπουργός σχολίασε: «Ελπίζω και εύχομαι η ονομαστική ψηφοφορία να μην είναι προμήνυμα άρνησης στελέχωσης του ΕΣΡ».

Η αντιπολίτευση θέλει να περάσουν πλήρως στο ΕΣΡ οι αρμοδιότητες για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών, περιλαμβανομένου και του αριθμού τους. Ο νόμος που έχει ψηφιστεί, αφήνει στα χέρια του υπουργού την προνομία αυτή, με αποτέλεσμα να συζητείται το ενδεχόμενο να εγκριθούν τέσσερις πανελλαδικές άδειες γενικού περιεχομένου ενώ τα κανάλια είναι πέντε (Mega, Αντέννα, Alpha, Star, Σκάι). Πράγμα που πρακτικά σημαίνει πως κάποιο θα σταματούσε να εκπέμπει.

Η κυβέρνηση αντιτείνει πως δεν υπάρχει χώρος ύπαρξης τόσων σταθμών, με δεδομένη τη δραματική συρρίκνωση της διαφημιστικής πίτας -άρα και των εσόδων- και κατηγορεί τα κόμματα της αντιπολίτευσης ότι στηρίζουν τη διαπλοκή.

Σε κάθε περίπτωση δεν μπορούν να ξεκινήσουν οι διαγωνισμοί αν δεν συγκροτηθεί το ΕΣΡ, που είναι το μόνο αρμόδιο όργανο να τους τρέξει…

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here