Πόλεμος Μαυρωτά -Μπαζιάνα για τη «φωτογραφική διάταξη…

0
13

Δεν άφησε αναπάντητα τα όσα είπε η  Περιστέρα Μπαζιάνα, ο βουλευτής του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς, ο οποίος είχε καταγγείλει ότι ψηφίστηκε στη Βουλή φωτογραφική διάταξη για να πετύχει  η σύντροφος του πρωθυπουργού μετάταξη από την πρωτοβάθμια στην πανεπιστημιακή Εκπαίδευση…

«Οργισμένη δηλώνει η κ. Μπαζιάνα επειδή θεώρησα φωτογραφική τη διάταξη που υπάρχει στο άρθρο 33 παρ. 7», αναφέρει ο κ. Μαυρωτάς. «Τότε είμαι σίγουρος ότι θα συμφωνεί -όπως πρότεινα ήδη στη συζήτηση επί της αρχής του Ν/Σ- να φύγουν από το άρθρο 33 οι διατάξεις που την φωτογραφίζουν, δηλαδή «Η διετής προϋπηρεσία σε ΑΕΙ (τον Φεβρουάριο του 2016 η κ. Μπαζιάνα έκλεισε 2ετία) και η κατάργηση της 5ετίας από την προηγούμενη μετάταξη (έκανε μετάταξη από τη δευτεροβάθμια στην πρωτοβάθμια τον Αύγουστο του 2013)»

Η κ. Μπαζιάνα είχε επισημάνει ότι η πορεία της είναι διαφανής και το βιογραφικό της σημαντικό, είχε κάνει  λόγο για πόλεμο λάσπης, και είχε καλέσει τους επικριτές της να χτυπούν απευθείας τον Αλέξη Τσίπρα -μιας που εκείνος είναι ο πραγματικός τους στόχος.

Ο βουλευτής του Ποταμιού συμφωνεί ότι έχει καλό βιογραφικό, σημειώνει όμως ότι ανάλογο βιογραφικό έχουν και εκατοντάδες άλλοι νέοι επιστήμονες στην ίδια κατηγορία. «Γιατί να αποκλειστούν αυτοί βάζοντας κάποιες φωτογραφικές διατάξεις/προϋποθέσεις;» τονίζει χαρακτηριστικά.

Και καταλήγει: «Αν πρέπει, λοιπόν, να είναι οργισμένη με κάποιους, αυτοί πρέπει να είναι οι συντάκτες του νόμου που την εκθέτουν κι όχι όσοι ανακαλύπτουν τις περίεργες συμπτώσεις. Είμαι σίγουρος ότι θα συμφωνεί σε αυτό, διότι το θέμα δεν είναι προσωπικό, αλλά θεσμικό» καλώντας εκ νέου το υπουργείο να βγάλει τις προϋποθέσεις αυτές από το άρθρο 33, «ώστε να πάψει να είναι φωτογραφική η διάταξη». 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here