Πόλεμος Μεϊμαράκη -Τζιτζικώστα -Κυριάκου για την ημέρα εκλογής αρχηγού

0
9

Πριν ακόμη ξεκινήσει επισήμως η μάχη για την ηγεσία της ΝΔ -στις 6 το απόγευμα λήγει η προθεσμία για την υποβολή υποψηφιοτήτων- έχει ξεκινήσει η υπόγεια σύγκρουση για την ημερομηνία διεξαγωγής των εσωκομματικών εκλογών. Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης προτείνει εκλογές -εξπρές για τις 18 Οκτωβρίου, αλλά ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Απόστολος Τζιτζικώστας αντιπροτείνουν την 15η Νοεμβρίου.

Είναι προφανές ότι η διαφορά που τους χωρίζει είναι τεράστια και την απόφαση αναμένεται να πάρει η κεντρική εφορευτική επιτροπή, η οποία προεδρεύεται από τον γραμματέα του κόμματος Ανδρέα Παπαμιμίκο –πρόσωπο που ο υπηρεσιακός πρόεδρος δεν εμπιστεύεται καθόλου, διότι θεωρεί ότι στηρίζει τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας.

«Έγινε δημοψήφισμα σε μία εβδομάδα και εθνικές εκλογές σε 25 μέρες, εμείς θέλουμε τόσο χρόνο για να ομφαλοσκοπούμε;» διερωτώνται συνεργάτες του Μειμαράκη. «Ξεκινούν κορυφαίες διαδικασίες στη Βουλή και η ΝΔ δεν μπορεί να είναι ακέφαλη επί ενάμισυ μήνα». 

Οι άλλοι δυο υποψήφιοι, όμως, τον κατηγορούν ότι προσπαθεί να υφαρπάξει την ψήφο των νεοδημοκρατών, εμποδίζοντας να ακουστούν οι δικές τους απόψεις. «Εμείς καταγγέλαμε τον Τσίπρα για διαδικασίες -εξπρές και τώρα θα κάνουμε το ίδιο;» αναρωτιώνται με τη σειρά του;…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here