Πόλεμος Μειμαράκη -Τζιτζικώστα -«Δεν κάνεις για τη δουλειά», «Εσύ είσαι των μηχανισμών»…

0
3

Πόλεμος μεταξύ Μειμαράκη και Τζιτζικώστα ξέσπασε τρία 24ωρα πριν ανοίξουν οι κάλπες για την εκλογή νέου προέδρου στη ΝΔ. Την αρχή έκανε ο πρώην μεταβατικός αρχηγός, λέγοντας ουσιαστικά ότι ο περιφερειάρχης δεν κάνει για αρχηγός.

Απαντώντας σε ερώτηση προσωπικά για τον κ. Τζιτζικώστα (στον Αντέννα) δήλωσε ξεκάθαρα ότι «δεν κάνουν όλοι οι άνθρωποι για όλες τις δουλειές». Είναι η πρώτη φορά που δεν περιορίστηκε στο επιχείρημα πως δεν είναι βουλευτής και, άρα, τυχόν εκλογή του θα δημιουργούσε κατάσταση δυαρχίας στο κόμμα.

Λίγη ώρα αργότερα ήρθε η πολύ σκληρή απάντηση. Ο περιφερειάρχης τον χαρακτήρισε «κατεξοχήν άνθρωπο των μηχανισμών» και τον κατηγόρησε ότι δεν διαθέτει την ψυχραιμία να χειριστεί δύσκολες καταστάσεις, αν τυχόν γίνει πρωθυπουργός.

«Ο πρωθυπουργός πρέπει να διαθέτει την απαιτούμενη ψυχραιμία αν βρεθεί σε δύσκολη θέση. Όχι να αρχίζει τα γαλλικά και τα κινέζικα, γιατί καταλαβαίνετε τι σοβαρά προβλήματα μπορεί να δημιουργήσει μια τέτοια συμπεριφορά», είπε στην Κάτια Μακρή (στον Real).

Συνεργάτες του εξηγούσαν ότι αναφερόταν πρώτον, στην ημέρα που εισέβαλε στο γραφείο που συνεδρίαζε η Εφορευτική Επιτροπή και καθύβρισε τον γραμματέα και τον γενικό διευθυντή του κόμματος. Και δεύτερον, στην τηλεφωνική επικοινωνία του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στην οποία τον «στόλισε» με επίθετα, όταν εκείνος του ζήτησε να παραιτηθεί από μεταβατικός πρόεδρος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here