«Πόλεμος» Μπαλαούρα -ΝΔ για το «Μακεδονία»

0
4

 

Στην αντεπίθεση περνά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μάκης Μπαλαούρας μετά την ανακοίνωση της ΝΔ στην οποία το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε πως υποσκάπτεται η εθνική γραμμή.

Ο Μ. Μπαλαούρας ανέφερε σε δήλωση του πως: «Η ΝΔ, μια σύγχρονη και συνάμα τραγική Ηρωδιάδα, σε συγχορδία με τα μιντιακά της φερέφωνα, μη έχοντας κάτι να πει και να προτείνει για τα μεγάλα προβλήματα του τόπου, βρήκε ευκαιρία να ξεσαλώσει με αφορμή συνέντευξη μου στο ρ/σ «Παραπολιτικά». Απομονώνοντας και κόβοντας φράσεις, νόμισαν ότι βρήκαν έδαφος για να κτυπήσουν την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό» σημειώνει.

Προσθέτει ότι πάγια θέση του ΣΥΡΙΖΑ, για την ονομασία της ΠΓΔΜ, με την οποία, όπως λέει, συμφωνεί απολύτως, είναι η σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό έναντι όλων.

Ο κ. Μπαλαούρας παραθέτει απομαγνητοφωνημένα αποσπάσματα της συνέντευξής του, στις οποίες επισημαίνει ότι πρέπει να υπάρξει λύση με συμβιβασμό, ότι δεν θα καμία αντίρρηση στο Βόρεια Μακεδονία και στο Σλαβομακεδονία, δήλαδη σε έναν γεωγραφικό ή εθνικό προσδιορισμό.

Προσθέτει πως, σε ερώτηση του Νίκου Ευαγγελάτου αν απορρίπτει το όνομα Μακεδονία, απάντησε: «Εγώ προσωπικά όχι.. Πρέπει βέβαια και από την άλλη πλευρά να υπάρξουν κινήσεις τακτοποίησης κάποιων πραγμάτων που δεν τα τακτοποιούν, ίσα-ίσα τα οξύνουν. Αλλά είναι και γελοίο αυτό το πράγμα… ο καθένας να φοράει χλαμύδα και να λέει είμαι απόγονος του Μεγαλέξανδρου.. Έπρεπε να είχαν λυθεί πολλά χρόνια τώρα. Δυστυχώς και η κυβέρνηση τότε του Κων/νου Μητσοτάκη υπέκυψε και άλλες κυβερνήσεις δεν το είχαν προχωρήσει. Θυμάμαι την πρόταση Πινέιρο η οποία ήταν πάρα πολύ καλή..»

Καταλήγοντας αναφέρει πως «είναι προτιμότερο για τη ΝΔ να προσπαθήσει να ψελλίσει, έστω και γλίσχρες απαντήσεις για την αυριανή συζήτηση για τη διαφθορά και τη διαπλοκή, στις οποίες διέπρεψε ως κυβέρνηση».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here