Πόλεμος Πολάκη Γιαννόπουλου για το ΚΕΕΛΠΝΟ – Παύθηκε ο Γιαννόπουλος από πρόεδρος (ΒΙΝΤΕΟ)

0
9

 

Το υπουργείο Υγείας έπαυσε τον Θανάση Γιαννόπουλο από τη θέση του προέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ και ταυτόχρονα ανακοίνωσε την αντικατάστασή του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας έχει ως εξής:

Μετά τις απαράδεκτες δηλώσεις του προέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ, Αθανάσιου Γιαννόπουλου που με προκλητικό τρόπο αρνήθηκε (και μάλιστα εξ ονόματος όλων των οριζόμενων από το Υπουργείο μελών του ΔΣ) να διευκολύνει την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας που ζήτησε τις παραιτήσεις τους, ανακοινώνεται  η παύση του κ. Γιαννόπουλου από τη θέση του προέδρου και  η αντικατάσταση του από τον κ. Θεόφιλο Ρόζενμπεργκ, αναπληρωτή καθηγητή χειρουργικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ιδρυτή και επί πολλά έτη πρόεδρο των Ελλήνων «Γιατρών του Κόσμου»  ο οποίος από το 2007 διευθύνει το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών «Διεθνής Ιατρική- Διαχείριση Κρίσεων Υγείας».

Νωρίτερα ο πρώην πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ Θανάσης Γιαννόπουλος είχε δηλώσει  κατηγορηματικά ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί παρότι ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης ζήτησε την παραίτηση του Διοικητικού Συμβουλίου του φορέα.

Όπως είπε ο κ. Γιαννόπουλος στο «Ε»: «Εμείς έχουμε μια συγκεκριμένη θητεία και νομίζω ότι είναι ηθικό το θέμα, διότι πρέπει να γνωρίζουν όλοι ότι οι θέσεις αυτές είναι τιμητικές. Η θέση του προέδρου είναι καθαρά τιμητική, δεν είναι θέση που έχει κάποια αντιμισθία, άρα δεν παραμένει κανείς στη θέση του για κάποιο μισθό αλλά για θέματα ηθικής τάξεως». Και πρόσθεσε: «Δεν μπορεί κανείς να μειώσει την προσωπικότητά μου, την ιστορία μου – την πολιτική και την επιστημονική – κατ’ αυτόν τον αναιδή τρόπο, γιατί δεν συμφωνήσαμε με αυτά που ήθελε ο κ. Πολάκης, δηλαδή να παρανομήσουμε και εμείς ως ΔΣ σε ένα διαγωνισμό που εξευτελίστηκε από τον ίδιο τον υπουργό» τόνισε ο κ. Γιαννόπουλος. Και κατέληξε λέγοντας: «Εγώ είπα δεν παραιτούμαστε. Είναι καθαρά ηθικό θέμα και δεν μπορούμε να δεχθούμε τη μείωση την οποία θα υφιστάμεθα με μια παραίτηση την οποία θα υποβάλαμε».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here